MTI

Napelemgyártásba kezd a Sharp Olaszországban

A japán Sharp szórakoztató elektronikai cikk gyártó konszern közös vállalat létesítését tervezi idén márciusig az olasz Enel energiaipari konszernnel és az olasz-francia STMicroelectronics félvezetőipari konszernnel napelemek gyártására Olaszországban.

A Sharp és az Enel már 2008-ban bejelentette szándékát közös vállalat létesítésére vékonyfilm napelemek gyártására egy európai technológiai céggel, de akkor még nem nevezték meg a harmadik partnert. A közös vállalat az STMicroelectronics szicíliai üzemében 2011 elején kezdi meg a napelemek gyártását évi 160 megawatt áramtermeléshez elegendő napelem előállítását lehetővé tévő gyártási kapacitással, amit később 480 megawattra emelnek.

A beruházást bankhitel mellett minden résztvevő partner 70 millió euróval finanszírozza. A közös vállalat tulajdonosai egyharmad-egyharmad arányban a Sharp, az STMicroelectronics és az Enel konszern leányvállalata, az Enel Green Power lesznek. A Sharp és az Enel Green Power létrehoznak egy közös vállalatot napelemes energiatermelő berendezések gyártására is, amely 2016-ig több mint 500 megawatt áramtermelési kapacitású napelemes erőművet kíván létesíteni a Sharp-Enel-STMicroelectronics közös vállalat által gyártott napelemek felhasználásával.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!