MTI

Január első hetében jöhet a Google telefonja

Találgatások szerint a Google január 5-én mutathatja be a Nexus One elnevezésű első mobiltelefonját - írja a The New York Times.

A keresőszolgáltatásáról ismertté vált óriáscég a készülék megjelenéséről részleteket nem közölt, azonban erre az időpontra összehívott egy sajtóértekezletet, amelyre az Android mobileszközökre szánt operációs rendszerrel kapcsolatban küldte ki a meghívókat. A Nexus One telefonról az első találgatások december elején jelentek meg az interneten, ezek szerint a telefon gyártója a tajvani HTC lesz, és az Android új verziója fut majd rajta.

A felsőkategóriás készüléket az amerikai felhasználók közvetlenül a Google-től vásárolhatják majd meg. Ez az üzleti modell pedig ellenkezik az Apple stratégiájával, amely szerint az iPhone-t egy-egy kiválasztott mobiltársaság szolgáltatásaihoz kapcsolva lehet csak beszerezni.

A napilap szerint a legfontosabb kérdés, hogy a Google milyen stratégiával kíván betörni a piacra, mert a Nexus One elterjedését jelentősen hátráltathatja, ha a készüléket magas áron próbálja értékesíteni. Elemzők szerint, ha készülékkel kapcsolatos költségeket a hirdetési bevételekből kívánja finanszírozni, vagy a szolgáltatókkal összefogva kedvező előfizetési stratégiát dolgoz ki, méltó ellenfele lehet Amerika legkedveltebb mobiltelefonjainak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • torcipepe #1
    androidos htc telóval még nem találkoztam, de a win mo-s kütyüik elég jók. és ha a google nemcsak a gyártást végezteti velük, de tervezésben is együttműködnek, akkor rögtön a közepes szintről indulnak.

    másrészt remélem tiszta verzióban is ki fog jönni, mert amit egyes szolgáltatók a telefonok menüivel csinálnak az borzalmas.