MTI

Sorra zárják be a kínai videomegosztókat

Több száz videomegosztó oldalt zárattak be a kínai médiafelügyeleti hatóságok, az érintett honlapok között számtalan jól ismert honlap szerepel.

A kampányban érintett oldalak többsége felhasználóinak peer-to-peer (P2P) fájlcserélési lehetőséget kínált, amelyekkel általában illegális és a szerzői jogokat sértő tartalmakat osztottak meg. BTChina népszerű videomegosztó szerint a kínai rádió, film és televízió testület (SARFT) azért döntött az oldal bezárása mellett, mert az oldalnak nem volt engedélye mozgókép- és hanganyagok szolgáltatására.

A hasonló tevékenységet folytató UUbird.com közleményben tudatta, hogy az oldalról a kínai törvényeknek eleget téve jövő februárig minden televíziós sorozat és film letöltésére mutató hivatkozást el fognak távolítani. November 30-ig összesen 414 engedély nélkül üzemeltetett videó és hanganyag publikáló, pornográf tartalmú, szerzői jogokba ütköző illetve a kiskorúakra nézve "ártalmas" információkat közlő oldal működését szüntették meg.

A Facebook, a Twitter vagy a YouTube, amelyek meghatározó szerepet játszanak az információ szabad áramlásában, Kínából szintén csak korlátozottan, IP-cím rejtő oldalakon keresztül jeleníthetők meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!