MTI

A német háztartások 73 százalékában van internet

A német háztartások közel háromnegyede, pontosabban a 39 millió háztartás 73 százaléka tud csatlakozni a világhálóhoz - számolt be a német szövetségi statisztikai hivatal csütörtökön.

Ez négy százalékos emelkedést jelent a 2008-as adatokhoz képest - részletezte a wiesbadeni székhelyű intézet. Az internettel bíró háztartások 82 százaléka szélessávú - DSL vagy UMTS - kapcsolatot használ, tavaly ez az arány még csak 73 százalék volt. Az analóg modemek, az ISDN-modemek vagy éppen az ISDN-kártyák száma ezzel szemben visszaszorulóban van.

A mobilkomputereken - laptopokon, notebookokon - keresztüli internet-hozzáférés az idén kilenc százalékkal 56 százalékra nőtt. Az asztali számítógépeken keresztül használt internet aránya ellenben csökkent. 2009-ben 76 százalék lépett fel a világhálóra asztali gép segítségével, ez az arány tavaly még 81 százalék volt. A mobiltelefont azonban még mindig kevesen, csak minden hatodik háztartásban használják internetezésre.

Nőtt a felhasználók köre is, csakúgy, mint azoké az embereké, akik minden nap megfordulnak a világháló valamely pontján - közölte a statisztikai hivatal.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Justil #1
    "A német háztartások 73 százalékában van internet"

    -> de nagy öröm b**meg