Gyurkity Péter

Mégis jön a Google mobiltelefon?

Egyes források szerint minden eddigi lépés csak felvezetésként szolgált az igazi nagy durranáshoz - a Google saját mobiltelefont dobna piacra akár már januárban, mások azonban kétségbe vonják ezt a lehetőséget.

Az újabb, a Google állítólagos terveiről szoló pletykák szerint a cég egy saját mobiltelefon piacra dobására készül. Nehéz ilyen hírrel foglalkozni, hiszen semmi sem biztos, azonban a külföldi sajtó jelentős része ezen csámcsog, így hát mi is beszámolunk az elejtett megjegyzésekről. A jól értesültek úgy vélik, hogy a Google a HTC-vel dolgozik együtt, azonban minden lényeges kérdésben a keresőcég illetékesei döntenek, hogy ezzel is biztosítsák a készülék megfelelő fogadtatását.

A fejlesztéssel kapcsolatban nem sok részlet szivárgott ki, így például nem tudni, hogy a készülék pontosan miként is festene, illetve hogy milyen szoftveres háttérrel rendelkezne - az Android mobil operációs rendszer természetesen mindenképpen jelen lenne a megjelenés pillanatában. Arról azonban némi információt olvashatunk, hogy a kijelző mögött megbúvó, onnan előcsúsztatható billentyűzet ezúttal nem kapna helyet a telefonokon, ehelyett ugyanis az érintőképernyős megoldásra helyeznék a hangsúlyt, a további szoftverekről pedig szintén a Google gondoskodna.

Bárhogy is legyen, mindenképpen érdekes ilyen hírekről olvasni, hiszen október végén még elemzői véleményekre és interjúkra támaszkodva értesülhettünk arról, a Google nem tervezi Android hardverek gyártását, ők tehát nem vállalnának szerepet ezen a téren. Mi több, november elején mi is beszámolhattunk Andy Rubin interjújáról, amelyben a vezető kifejtette, hogy a hardvergyártásban továbbra sem érdekeltek, ez egyébként sem illeszkedik a cég profiljába.

2010 januárjában meglátjuk, hogy mi igaz a meg-megújuló pletykákból, ekkor jelenne meg ugyanis az új mobiltelefon.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Lowosan #7
    Ilyen régi cikket gondolom senki nem olvas, de azért:
    http://www.mobilport.hu/pda_pna_hirek/20091219/google_mobil_gyors_de
  • GregSB #6
    HTC koreai, nem kínai.
  • ostroml #5
    China owned by google :D
  • Inquisitor #4
    "amelyben a vezető kifejtette, hogy a hardvergyártásban továbbra sem érdekeltek, ez egyébként sem illeszkedik a cég profiljába."

    Lol. A telefonokat 4-5 kínai(!) cég tervezi rendelésre, meg le is gyártja, utána olyan "márkának "lehet eladni aminek akarják :)
    Szerintem ha csinálnak is saját telefont, akkor azt az Android gyorsabb terjedése miatt, bár amikor már a kínai klóngyártók is inkább real Android motyót gyártanak inkább az iPhone klónok helyett, ez szükségtelen szvsz. Minden esetre elég nekik a lé amit majd a letöltött stuffokból összekeresnek.
  • barii #3
    miért? világ életükben szoftverrel foglalkoztak, ott meg már betörtek
  • Lowosan #2
    "Made in China" után most az lesz hogy "Product of Google"
  • brueni #1
    az lett volna furcsa, ha nem akar erre a piacra is betörni.