MTI

Dél-Afrikában a postagalamb gyorsabb az internetnél

Ezt egy informatikai cég bizonyította be, galambbal előzve meg az ország vezető internetszolgáltató cégét, a Telkomot az információ továbbítási sebességében.

A 11 hónapos madár 1 óra 8 perc alatt jutatta el az üzenetet 80 kilométerre, a világhálón 2 óra hét percbe telt ugyanez. A galamb győzelmének magyarázata az, hogy a Dél-afrikai Köztársaságban a szélessávú lehetőség ritka, mint a fehér holló. Javul azonban a helyzet, miután lefektetik azt a víz alatti, száloptikai kábelt, amely 17 ezer kilométer hosszú, és Afrika déli részét köti össze a földrész keleti régiójával, illetve más hálózatokkal. A beruházást mindenáron meg kívánják valósítani még a jövő évi futball vb előtt, amelynek a Dél-Afrikai Köztársaság ad otthont.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • szcsongor #3
    Kösz, hat igy mar mindjart mashogy hangzik a dolog :)
    Nem lehetne eleve ertelmesen, az eredeti cikket huen lekozolni/leforditani??? MTI sucks...
  • zboszor #2
    Az eredeti cikk úgy szól, hogy a madár egy "adatkártyát" (feltehetően USB-diszket, pontosabban nem írták meg) vitt magával, nem rövid üzenetet. A madár célba ért 1 óra 8 perc alatt, és az adatkártyáról még letöltötték az adatot számítógépre, így az átvitel 2 óra 6 perc 57 másodpercet vett igénybe. Ugyanezen idő alatt a Telkom, a Dél-afrikai Köztársaság vezető ISP-jének szolgáltatásán keresztül ezen adatmennyiség 4%-át tudták továbbítani.
  • bakagaijin #1
    Hmm, ott valami más probléma is kellett, hogy legyen. E-mailhez absz nem kell szélessáv; régesrégen voltak e-mail only előfizetések roppant megbízhatatlan hálózatok felett és akkoris teljesen ok módon ment. Itt valószínű inkább az email-szerver(ek) lehet alultervezve/félrekonfigva.