Gyurkity Péter

Minden nagy kiadóval megállapodna a Vevo

A Google és két nagy zenekiadó együttműködése révén még idén beinduló legális zeneportál a másik két nagy névvel, valamint televíziós társaságokkal tárgyal a webes műsorszámok megjelentetéséről.

A Vevo megalakulásáról még tavasszal számolhattunk be, a Google ugyanis akkor érkezett el a nagy áttöréshez, amelyen éveken át dolgoztak, igyekezvén csökkenteni a szórakoztatóipari óriások gyanakvását a fájlmegosztás, valamint az internetes platformok iránt. A jelek szerint ez sikerült, az Universal után ugyanis a Sony is aláírta a szerződést, ez azonban még nem elég az egyezséget nyélbe ütők számára, ők minden jelentős szereplőt bevonnának a Hulu mintájára készülő legális portál működésébe.

Az új cég terveit ismerő forrás a Reuters munkatársának elmondta, hogy jelenleg is tárgyalnak a másik két nagy zenekiadóval, így hamarosan a Warner és az EMI erősítheti majd soraikat - igaz, előbbi esetében gondot jelent, hogy éppen most áll vitában a Google vezetésével a YouTube finanszírozásával, valamint a reklámok kezelésével kapcsolatban. Ennek ellenére közelinek látszik a megállapodás, amelynek eredményeként a Vevo mind a négy legnagyobb szereplőt a támogatói között tudhatja, táborát pedig most amerikai televíziós társaságokkal is igyekeznek növelni. Ezek között van a CBS és az NBC is, amelyek bizonyos műsorszámok elkészítésében, azok sugárzásában segíthetnének.

Az alkotók ugyanis azon törik a fejüket, hogy a zeneszámok és az előadókkal készített interjúk mellett egyéb tartalmakat is elérhetővé tennének a Vevo lapjain, itt pedig logikus lehetőségként merült fel a kifejezetten a webre készített televíziós tartalmak megjelenése. Ezeket a kiadók készítenék közösen a televíziós társaságokkal, a sugárzásról pedig a YouTube technológiájára támaszkodó Vevo gondoskodna, de az egyes műsorszámok akár a kábeltelevíziós kínálatban is felbukkanhatnának, mintegy a Music Television alternatívájaként.

Az még nem világos, hogy a Vevo beindítása igényel-e majd további komoly finanszírozást az eredetileg tervezett források mellett, a résztvevők azonban még az év vége előtt, december folyamán útjára indítanák a portált.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Sanyix #1
    Én mint Vevő leszarom a kiadókat :D