MTI

Keresik a Lewis-Timberlake-számot ellopó hackert

A SyCo lemezkiadó és a Nemzetközi Zeneipari Szövetség (IFPI) a rendőrséget hívta segítségül, hogy "levadásszák" azt a számítógéphackert, aki Leona Lewis és Justin Timberlake közös dalának felvételét kijuttatta az internetre.

A Don't Let Me Down című dal az első, amely nyilvánosságra került a The X Factor angol tehetségkutató sorozat nyertesétől - állítja a The Sun című bulvármagazin. Jeremy Banks, az IFPI internetes kalózkodás elleni részlegének vezetője elmondta, hogy a kiadóval és a hatóságokkal együtt az Egyesült Államokban, valamint Európában keresik a nyomát azoknak, akik ellopták a Leona Lewis-Justin Timberlake-felvételt. "A rendőrségi nyomozás folyamatban van" - jelezte közleményében, melyben annak a véleményének is hangot adott, hogy az efféle idő előtti kiszivárogtatás igen káros a nemzetközi szervezet tagjaira nézve, akik jelentős összeget fordítanak a marketingre és promóciós költségekre.

A SyCo a Sony Music Entertainment részlege, amely a brit The X Factor című tehetségkutató verseny résztvevőivel megköti a szerződéseket. Lewis a tehetségkutató műsor 2006-os évadát nyerte meg, mely után a Spirit című, világszerte sikeres albumával debütált. Második lemeze várhatóan november kerül a piacra.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • pTk #4
    Szerintem nem a levadásszákot, hanem a hackert kellett volna idézőjelbe tenni.

    Nem lehetett valami nagy teljesítmény kihozni a stúdióból a számot azért :)
  • Déta #3
    Ha nem halnak étlen, akkor nem tudom őket sajnálni...
  • FoodLFG #2
    ja jó, gondolom, akkor a novemberi albumán lesz rajta, bár közvetlen utalást nem találtam rá.


    efféle idő előtti kiszivárogtatás igen káros a nemzetközi szervezet tagjaira nézve, akik jelentős összeget fordítanak a marketingre és promóciós költségekre.

    Szegények, nagyon sajnálom őket. :(
    Eleve ott van elbaszarintva ez az egész zeneipar, hogy bizonyos előadókat többet reklámoznak, mint másokat, amivel egyenlőtlen környezetet alakítanak ki a piacon.
  • FoodLFG #1
    Mikor adták volna ki a dalt ? Csak azért, mert pl a japán pop iparban előfordul néha-néha, hogy már fél, vagy egy hónappal a megjelenés előtt is kikerülnek komplett albumok.
    Ennyit arról, hogy a japánok nem varezolnak.. :P