HENT Hírlevél

Filmkalózok buktak le Sydneyben

Összesen 35 ezer kalóz DVD-t foglalt le a rendőrség az elmúlt napokban Sydneyben. Az illegális másolatokat két filmkalózlánc lebuktatásakor találták meg az ausztrál nagyvárosban.

Az első fogás során 20 ezer DVD-t találtak három videotékában és két magánlakásban. A kalóz DVD-k mellett két számítógépet, két nyomtatót és 22 DVD-írót is lefoglaltak a hatóságok. A nyomozás adatai szerint a kalózfilmeket 10 dollárért árulták két videotékában Campsie-ben és Fairfieldben. A lefoglalt filmek között olyan friss hollywoodi sikerfilmeket is találtak, mint a pár hete a mozikba került Harry Potter és a Félvér Herceg című alkotás.

A második akció egyik helyszíne szintén Campsie volt, ahol egy videotékában bukkantak kalózpéldányokra, majd innen jutottak el egy magánlakásba Bexley-ben. A házkutatás során 15 ezer kalóz-DVD mellett két számítógépet, két nyomtatót és 12 DVD-írót is lefoglaltak. A filmek többségét itt is a friss sikerfilmek alkották, többek között a Jégkorszak 3. és a Másnaposok hamis példányaira bukkantak a hatóságok.

A felderítést két lakossági bejelentés is segítette.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Cleawer #2
    Mert az is bűnjel és amúgyis kell a rendőröknek.
    A hazai lefoglalásokkor talán még a monitort ,bill-t,mindent visznek,és azért tart sokáig a nyomozás,mert végignézik a bizonyítékokat.
  • nett #1
    De miért viszik el a nyomtatót?