Gyurkity Péter

Módosította PC-reklámjait a Microsoft

Bár a szoftvercég vezetői nemrég még jókedvűen mesélték, hogy az Apple panaszkodott reklámjaik tartalma miatt, a jelek szerint máris megkezdték a hirdetések felülvizsgálatát, hogy kövessék a rivális árcsökkentését.

Az Egyesült Államokban gőzerővel zajlik a "PC-vagyok, és rátaláltam arra, amit kerestem"-reklámkampány, amelyet a Microsoft indított annak kihangsúlyozására, hogy az Apple termékei bizony jóval drágábbak a hagyományos személyi számítógépeknél és nem is érik meg árukat. Az Apple nemrég telefonhívásban panaszolta el kifogásait a szoftvercégnek, amelyről Kevin Turner igazgató is nevetve számolt be a WPC harmadik napján, nagyon úgy tűnik azonban, hogy a viccelődést konkrét lépések követték.

Több lap is beszámolt arról a napokban, hogy az alant látható videót egyértelműen módosították az illetékesek, az eredeti felvételben ugyanis még szerepeltek a részletes kívánságok, többek között az, hogy egy 1700 dollár alatt Mac-készüléket kellett volna találnia a reklámban szereplő párosnak. Ez persze nem sikerült nekik, mindössze egy 2000 dolláros változatot találtak, amely viszont nem hozta a kívánt teljesítményt, így maradtak végül egy PC vásárlásánál. Az Apple azonban nemrég több terméke árát is csökkentette, így módosítani kellett az eredeti forgatókönyvet.


Az új változatban már nem hallunk pontos árat, egyedül azt említik meg, hogy az Apple fejlesztése jóval drágább a hagyományos laptopokhoz képest. Innentől kezdve mindent a néző fantáziájára bíznak, a jelek szerint ugyanis a Microsoft ezzel szeretné elkerülni, hogy a rivális cég konkrét lépéseket tegyen a reklámok visszahívása ellen. A telefonhívás tehát megtette hatását, bármennyire is igyekeztek ezen gúnyolódni a konferencián a redmondi vezetők.

Az Apple még nem reagált a hírre, de minden bizonnyal elégedettek lesznek a módosítással, igaz ez továbbra sem tünteti fel őket túl jó színben.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Sir Ny #190
    miért, aki arcon köp téged, az nem köcsög? aki 300 dolcsival csökkent árat, az nem csökkent árat?
  • Sir Ny #189
    "Tenyleg azt irtam?" igen, pontosan ezt írtad.
  • cateran #188
    „Elképzelni sem tudjuk, hogy hogyan lehet egy 500 dollárnál olcsóbb számítógépet úgy megépíteni, hogy az ne egy rakás szemét legyen."
    Ezt allitolag Steve Jobs nyilatkozta es ez sok mindent megmagyaraz....(es elegge szomoru...500 dollarbol mar tisztesseges desktop gepet lehet osszerakni..de meg talan laptopot is..)
    Masreszt 1 trivialis ervet latok abban,hogy az Apple draga:ha a minoseg jo, akkor csak az ar lehet ami visszatartja a nepeket a vasarlastol..mit ad isten,az arcsokkentes utan szepen megugrottak az eladasok...ezt a veletlent...
  • cateran #187
    Tenyleg azt irtam? Vagy azt,hogy 300 dollaros arcsokkentes arconkopese a vasarloknak?( mivel nem hinnem hogy egyik naprol a masikra valt volna olcsova az eloallitas,vagyis MINIMUM ekkora profit volt a termeken ES valoszinuleg meg mindig van rajta valamennyi)
    Remelem nem te vagy az agy a csaladodban.....(en se vagyok piskota,de lenyugoz ha valaki nalam is hulyebb..)
  • Gejza007 #186
    Privát véleményem hogy az apple cuccok igen vastagon túlárazottak, bár az is igaz, hogy a márkás pc gyártók termékei is azok, de tegyük azt is hozzá, hogy nem a balkáni jövedelmekhez árazták ezeknek az eszközöknek az árszinvonalát.
  • Sir Ny #185
    "Nem az árcsökkentéssel van baj. A körülményeket is nézd (illetve a cikket). Kvp azt kérdezte, hogy miért csak most csökkentett árakat? És miért ennyivel? Az árcsökkentés mértékén és az időzítésen (negatív reklám) van a hangsúly. "
    felesleges volt kéredznie, a témában a legelső hszm erre ment ki. miért most, és miért ennyivel? mert az ms időt és pénzt beleölt a reklámba, és az Apple egy tollvonással értelmetlenné teszi az egész kampányt. kapízs?
  • Ulkesh #184
    "Amúgy meg igen sok ökörséget összetudtok írni a hitvita közben, pedig egyszerű, ezek hw-ek és sw-ek amiket egy adott FELADATRA kell használni, és nem hittéríteni kell velük."

    Erről a kérdésről pont, hogy nem vitatkozott itt senki.
    A vita arról szólt, hogy az Apple termékei tényleg drágábbak-e mint a konkurens gyártók azonos kategóriájú termékei.
  • Ulkesh #183
    Már jó ideje nincs.
  • Gejza007 #182
    Ott a pont, gyakorlatilag mindkét cégnek megéri ez a reklám hadjárat, mert így, vagy úgy, de róluk beszél e-miatt a média és az átlag user is, mint az itteni hozzászólásokból is látszik.
    Amúgy meg igen sok ökörséget összetudtok írni a hitvita közben, pedig egyszerű, ezek hw-ek és sw-ek amiket egy adott FELADATRA kell használni, és nem hittéríteni kell velük.
    Bocs a kirohanásomért csak idegesítő amikor úgy mondanak véleményt valamiről pro és kontra hogy nem is használták azt, vagy csak minimális tapasztalata van az adott témában a hozzászólást írónak.
    Én a magam részéről mindkét rendszert üzemeltetem lassan több mint 10 éve és a feladat válogatja hogy melyik rendszert mikor ajánlom az ügyfeleimnek, nem pedig az hogy melyik design-osabb, vagy melyik elterjedtebb, stb...
  • MerlinW #181
    Annyira azért nem, miután MS-nek 10% tulajdonrésze van az Almából (övé a harapás:)).