190
  • Sir Ny
    #190
    miért, aki arcon köp téged, az nem köcsög? aki 300 dolcsival csökkent árat, az nem csökkent árat?
  • Sir Ny
    #189
    "Tenyleg azt irtam?" igen, pontosan ezt írtad.
  • cateran
    #188
    „Elképzelni sem tudjuk, hogy hogyan lehet egy 500 dollárnál olcsóbb számítógépet úgy megépíteni, hogy az ne egy rakás szemét legyen."
    Ezt allitolag Steve Jobs nyilatkozta es ez sok mindent megmagyaraz....(es elegge szomoru...500 dollarbol mar tisztesseges desktop gepet lehet osszerakni..de meg talan laptopot is..)
    Masreszt 1 trivialis ervet latok abban,hogy az Apple draga:ha a minoseg jo, akkor csak az ar lehet ami visszatartja a nepeket a vasarlastol..mit ad isten,az arcsokkentes utan szepen megugrottak az eladasok...ezt a veletlent...
  • cateran
    #187
    Tenyleg azt irtam? Vagy azt,hogy 300 dollaros arcsokkentes arconkopese a vasarloknak?( mivel nem hinnem hogy egyik naprol a masikra valt volna olcsova az eloallitas,vagyis MINIMUM ekkora profit volt a termeken ES valoszinuleg meg mindig van rajta valamennyi)
    Remelem nem te vagy az agy a csaladodban.....(en se vagyok piskota,de lenyugoz ha valaki nalam is hulyebb..)
  • Gejza007
    #186
    Privát véleményem hogy az apple cuccok igen vastagon túlárazottak, bár az is igaz, hogy a márkás pc gyártók termékei is azok, de tegyük azt is hozzá, hogy nem a balkáni jövedelmekhez árazták ezeknek az eszközöknek az árszinvonalát.
  • Sir Ny
    #185
    "Nem az árcsökkentéssel van baj. A körülményeket is nézd (illetve a cikket). Kvp azt kérdezte, hogy miért csak most csökkentett árakat? És miért ennyivel? Az árcsökkentés mértékén és az időzítésen (negatív reklám) van a hangsúly. "
    felesleges volt kéredznie, a témában a legelső hszm erre ment ki. miért most, és miért ennyivel? mert az ms időt és pénzt beleölt a reklámba, és az Apple egy tollvonással értelmetlenné teszi az egész kampányt. kapízs?
  • Ulkesh
    #184
    "Amúgy meg igen sok ökörséget összetudtok írni a hitvita közben, pedig egyszerű, ezek hw-ek és sw-ek amiket egy adott FELADATRA kell használni, és nem hittéríteni kell velük."

    Erről a kérdésről pont, hogy nem vitatkozott itt senki.
    A vita arról szólt, hogy az Apple termékei tényleg drágábbak-e mint a konkurens gyártók azonos kategóriájú termékei.
  • Ulkesh
    #183
    Már jó ideje nincs.
  • Gejza007
    #182
    Ott a pont, gyakorlatilag mindkét cégnek megéri ez a reklám hadjárat, mert így, vagy úgy, de róluk beszél e-miatt a média és az átlag user is, mint az itteni hozzászólásokból is látszik.
    Amúgy meg igen sok ökörséget összetudtok írni a hitvita közben, pedig egyszerű, ezek hw-ek és sw-ek amiket egy adott FELADATRA kell használni, és nem hittéríteni kell velük.
    Bocs a kirohanásomért csak idegesítő amikor úgy mondanak véleményt valamiről pro és kontra hogy nem is használták azt, vagy csak minimális tapasztalata van az adott témában a hozzászólást írónak.
    Én a magam részéről mindkét rendszert üzemeltetem lassan több mint 10 éve és a feladat válogatja hogy melyik rendszert mikor ajánlom az ügyfeleimnek, nem pedig az hogy melyik design-osabb, vagy melyik elterjedtebb, stb...
  • MerlinW
    #181
    Annyira azért nem, miután MS-nek 10% tulajdonrésze van az Almából (övé a harapás:)).
  • Ulkesh
    #180
    "Megéri az Apple-nak? Biztos meg."

    Az utolsó pénzügyi negyed eredménye alapján nagyon is :D

    A MS-nak meg van miért húzni a száját :D
  • tomcsa4
    #179
    Lehetne. Várjuk meg, hátha elindul egy ellen reklám folyamat. :) Mindenki fikázza a másikat.

    De abban igazad van ,hogy előbb is voltak árcsökkentések. Csak nem ilyen mértékben. Ráadásul ezt a nagy árcsökkentést a viszonteladókkal kell rendeznie, akik leeht nem építették be a költségvetésükbe. Megéri az Apple-nak? Biztos meg.
  • Sanyix
    #178
    Ez az apple esetén is meg lehet tenni, a pofátlanu drága pc-ik miatt :D
  • Ulkesh
    #177
    De egyébként felhívhatná valaki a MS-t is, hogy pofátlanul drága a Windows, ugyan már ideje lenne árat csökkenteniük.
  • Ulkesh
    #176
    "vp azt kérdezte, hogy miért csak most csökkentett árakat?"

    Nem csak most csökkentett. Tavaly ősszel és idén tavasszal is voltak árcsökkentések. Főként amikor új modell kerül ki.
    A mostani árcsökkentésnek is ahhoz van köze, hogy lecserélték a teljes notebook palettát és nem egy idióta MS főnök pletykájához.
    Aki komolyan elhiszi, hogy úgy mennek a dolgok, hogy valaki a jogi osztályról csak úgy felhív valakit az MS-től, hogy hé, hagyjátok abba a reklámokat, mert árat csökkentettünk, azt csak sajnálni tudom.
  • tomcsa4
    #175
    Nem az árcsökkentéssel van baj. A körülményeket is nézd (illetve a cikket). Kvp azt kérdezte, hogy miért csak most csökkentett árakat? És miért ennyivel? Az árcsökkentés mértékén és az időzítésen (negatív reklám) van a hangsúly.
  • Sir Ny
    #174
    "Bocsi, de neki adok igazat. Eddig is csökkenhetett volna az ár, annak fényében is, hogy a gyártósor ugyanaz (amit kvp is írt). "
    nem, ő nem ezt írta, hanem azt, hogy köcsög az apple, mert árat mert csökkenteni. nehogy már az árcsökkentés negatívum legyen, mert nem tudom micsinálok.
  • Ulkesh
    #173
    "Jaj öreg kértelek olvad elé a fórumot is, ott vannak kereskedők, akik igazolják, hogy nem egy esetben jött elő probléma, és nem szétesett a kép, a fórumban leírja srác, hogy beégett az alaplapba, és tönkretette at"

    12 hozzászólás van a linkelt fórumtopicban, de egyetlen egy sem szól saját tapasztaltokról.
  • Ulkesh
    #172
    Tesztelheted, ha nem mindegyik egység rosz, hanem csak pár darab raklaponként.
    Nem lehet órákig terhelni és tesztelni minden egyes gépet amit legyártanak.

    "Ez olyan, mint anno a Sony akkuhibái. Nem is kellett extra körülmény, ohgy előjöjjön a hiba. Egyik esetben sem."

    A GPU hiba több órás használat és erős terhelés után jelentkezett és legtöbbször csak a vásárlás után hónapokkal.
  • pixx
    #171
    Jaj öreg kértelek olvad elé a fórumot is, ott vannak kereskedők, akik igazolják, hogy nem egy esetben jött elő probléma, és nem szétesett a kép, a fórumban leírja srác, hogy beégett az alaplapba, és tönkretette at, így a diagnosztikát se tudták lefuttani. Azért széteső képnél többről van szó.
    És persze, mindezt Macbook pron játszották el, ami nem az 1000 dolláros kategória...
  • tomcsa4
    #170
    És ez mit mutat meg? Csak nem a tesztelés hiányosságát? Kétszer fordult elő rossz GPU sorozat és mindkettő az NV miatt. De az Apple is hibás (meg a Dell és HP), ugyanis nekik is tesztelni kell.

    Ez olyan, mint anno a Sony akkuhibái. Nem is kellett extra körülmény, ohgy előjöjjön a hiba. Egyik esetben sem.
  • Ulkesh
    #169
    Nem odasült te okostojás, hanem hibás volt és ráadásul nem is az Apple-t érintette elsősorban, mert ők már csak 1 szállítmányt kaptak ebből, a Dell és HP viszont komplett sorozatokat vonhatott vissza.
  • tomcsa4
    #168
    Tessék? Odasül az integrált VGA, az nem lesülés? Persze jobb esetben csak szétesett a kép meg szemetesedett (melegedés), de ha odaég, akkor annak annyi.
  • Ulkesh
    #167
    "Egy pelda a nekem szimpatikus design-ra:"

    A Lenovo jó példa és egyébként nekem is tetszik (bár a pöcökegér abszolút nem jön be).
    Az más kérdés, hogy azonos hardver esetén semmivel sem olcsóbb.

    "Szerintem formatervezesben es hasznalhatosagban meg ez is veri a mac-eket, pedig ez egy _olcso_ laptop."

    Hülyeségeket persze nem kéne írnod.
    Ennyire nem kéne a blődségekben elszállnod, hogy egy netbook-ot egy mobil grafikus munkaállomáshoz hasonlíts, de végülis ez is azt bizonyítja, hogy abszolút nem sokat értesz a dologhoz.

    "Egyebkent ez a parszaz dollaros laptop kategoria egyik induloja, szoval ugy nez ki annyival nem jobb egy mac, mint amennyivel dragabb."

    Büntetésből kiszabnám, hogy dolgozz ezzel egy hónapig, persze olyan munkákat, amikre egy Macbook Pro-t használnak, aztán hó végén kifizettetném veled az okozott kárt és az elmaradt munkát.
  • Ulkesh
    #166
    "15,4"-on 1680x1050 figyel :)"

    Nagyítót mellékeltek hozzá?
  • Ulkesh
    #165
    "Tévedsz. A hír igaz. Tavaly is és idén is égett le komplett Apple sorozat."

    Egyetlen gép sem égett le, hülyeségeket nem kéne írni.
    Az nVidia chip hibája miatt szemetelhetett a kép, vagy szélsőséges esetben fekete maradt a kijelző. Gariban cserélték, ennyi.
  • tomcsa4
    #164
    Bocsi, de neki adok igazat. Eddig is csökkenhetett volna az ár, annak fényében is, hogy a gyártósor ugyanaz (amit kvp is írt).
  • Sir Ny
    #163
    ez is brutálnagy bbkódban
  • Sir Ny
    #162
    elgurult a gyógyszer? ha csak kicsit csökkentenek árat, akkor is mi lesz szegényekkel akik tegnap vettek gépet? de rohadt köcsög vagy, hogy így kibasznál velük! miért akarod, hogy szegényeknek fájjon a szívük? soha többé árcsökkentést!
  • kvp
    #161
    Egy pelda a nekem szimpatikus design-ra:



    Normal korulmenyek kozott elmegy akar 8 orat is es eleg eros hardver van alatta. Touchpad helyett trackpoint-os, amivel tenyleg boldogul az ember eger nelkul is, sot gepeles kozben is hasznalhato. (az apple elve az, hogy az ember vagy gepel vagy egereszik, ezert eleve igy tervezik a gui-jukat) A billentyuzet teljes meretu es nem olyan rovid a billentyuk utja mint a mac-eken. Van belole tablet-es es touchpad-es valtozat is, kinek mi tetszik. (ezt hivjak valaszteknak)

    De, hogy legyen valami tenyleg olcso es gagyi is:



    Szerintem formatervezesben es hasznalhatosagban meg ez is veri a mac-eket, pedig ez egy _olcso_ laptop. (hasznalhato akar kulteren is, baratnonek vagy gyereknek tokeletes gep) Egyebkent ez a parszaz dollaros laptop kategoria egyik induloja, szoval ugy nez ki annyival nem jobb egy mac, mint amennyivel dragabb.
  • tomcsa4
    #160
    Nem. Az Apple-nek voltak olyan mp3 és mp4 lejátszói, amik a sony akkuk miatt szétégtek. Ez 2-3 éves történet. (Amúgy a Dellnek is meggyűlt a baja a Sony miatt a notiknál, szintén akku bajok.)
  • tomcsa4
    #159
    Tévedsz. A hír igaz. Tavaly is és idén is égett le komplett Apple sorozat. NV dolgozott a hibán, az Apple ennek ellenére szerződést akart bontani (amit szerintem már meg is tett).
  • Yv@n
    #158
    "Nemtom mi a probléma a 13"-es kijelzőkkel, ugyanakkora a felbontásuk (1280*800), mint a legtöbb 15"-es kijelzősnek."

    15,4"-on 1680x1050 figyel :)
  • Ulkesh
    #157
    "Most hogy te rosszabbul latod..adjal ra fenyerot (ja hogy akkor mar nem jo 9 oraig?"

    A lényeget nem érted. Matt kijelző esetén maximális fényerőnél sem látsz semmit szabadtéren, ha süt a nap, glossy-nál igen. Csak annyi a különbség, hogy tudod használni a készüléket, vagy nem.
  • passatgt
    #156
    csak mivel apple, ezért kell róla cikket írni
    például régebben volt sonyericsson t68-hoz való mp3 lejátszóm, rádugtam és kb 2 óra után ráolvadt a csatlakozó, nem lehetett leszedni róla a lejátszót, szerencsére gariba cserélték:)
  • passatgt
    #155
    ilyen jelentés szinte mindenről van, legyen az kínai mp3, vagy sony mp4...
  • Ulkesh
    #154
    A cikk végét is elolvastad?

    "Nem meglepő, hogy a pletykát egyik vállalat sem kommentálta."

    Magyarul, pletykáról volt szó, semmi tény, semmi valóság. Illetve annyi valóság volt, amit én is leírtam.
    Sorry, hogy a lelkedbe gázolok, de ez sajna nem jött be :D
  • Ulkesh
    #153
    "Te a dizájnt fizeted, én a tudást"

    Nos lássuk mit tud a MacBook Pro

    - 2.53, 2.66, 2.8, 3.06 GHz-es Core 2 Duo proci
    - 1066 MHz-es FSB
    - 4 GB DDR3-as RAM, 1066 MHz, 8 GB-ig bővíthető
    - gigabites hálókártya
    - FW800
    - digitális videó kimenet (displayport)
    - analóg/digitális audió kimenet (analog/optikai)
    - N-es Wifi
    - Hybrid videóalrendszer nVidia 9400/9600, OSX Snow Leopard megjelenése után a két rendszer együtt is tud működni
    - 7 órányi akkumulátor idő
    - megvilágított billentyűzet
    - üveg felületű, kapacitív érzékelésű, nagy méretű, multi touch érintőpanel
    - S-IPS panelű kijelző
    - webkamera, DVD-író stb.

    Tényleg igazad van, aki ezt megveszi, az nem tudást vesz, csak divatot.
    Mondja, maga normális???? :D
  • pixx
    #152
    Még minid azért alu az új Ibook, mert a régin szart volt a műanyag és sárgult. Nem kell ez a fröccsentett duma. Na mentem aludni, eddig vicces voltál, mostmár uncsi, csak ugyanazt tudod szajkózni...
  • pixx
    #151
    Apple és Nvidia

    Na itt a cikked, a hibás grafikus procik miatt, amik túlmelegednek, és tönkreteszik a gépedet is. Kommenteket is olvasd el, ott is vannak érdekesek.