MTI

Válság idején az internet segít a tengerentúlon

Az amerikaiak több mint felét komolyan sújtja a gazdasági világválság, kétharmaduk az interneten keres megoldást a problémáira - vált ismertté egy minap közzétett tanulmányból.

A Pew kutatóközpont felmérésének eredményéből kitűnik, hogy a megkérdezettek 52 százaléka számolt be a válság következtében súlyos pénzügyi veszteségről, 27 százalékuknak csökkentették a fizetését és 14 százalékuk az állását is elvesztette. A ingatlantulajdonosok körében 20 százalék tapasztalta, hogy lakása/háza értéke a felére csökkent, ugyanígy a felmérésében résztvevők 35 százaléka befektetései leértékelődése miatt panaszkodott.

A felmérésben megkérdezett 2,253 amerikai felnőtt 69 százaléka mondta azt, hogy a világhálót személyes gazdasági problémái orvoslására és a világválságról többletinformáció szerzésére használta. "A felhasználókat két dolog foglalkoztatja: egyrészről gyakorlati túlélési praktikák a nehéz időkre, illetve a válság okai és a szakértők véleménye a lehetséges megoldásokkal kapcsolatban" - magyarázta Lee Raine, a washingtoni székhelyű intézet elemzője, a felmérés vezetője, Az internet és a gazdasági válság című tanulmány társszerzője.

A válság problémáira az interneten megoldást kereső felhasználók több mint fele, 67 százalék használja a világhálót a különböző típusú termékek legolcsóbb változatának felkutatására, 40 százalék pedig a boltokban beváltható akciós kuponok miatt szörföl a neten. A megkérdezettek 41 százaléka keres új állást, a munkanélküliséggel kapcsolatos oldalakat pedig 22 százalék látogatja és tölt le onnan hivatalos űrlapokat. Alig több mint 10 százalék az, akik a kölcsönfelvétel lehetséges módjai miatt keres meg kapcsolódó honlapokat.

Raine szerint a felmérésből az is kiderül, hogy "az emberek nem pusztán a világhálón szereznek be információkat a válság kezeléséhez, hiszen a hétköznapi beszélgetéseken, sajtóorgánumokon vagy a televízión keresztül is nyerhetnek nagyobb rálátást a gazdasági helyzetre és az esetleges kiutak megtalálására."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tetsuo #1
    Aham.