HENT hírlevél

Kalózjátékot kínáló honlapot zártak be Hongkongban

A jogtulajdonos bejelentését követően a hongkongi hatóságok őrizetbe vettek egy férfit, aki kalózjátékot kínáló, 30 ezer felhasználóval rendelkező honlapot üzemeltetett. A férfi ellen eljárást indítanak, tettéért a helyi jogszabályok szerint akár 4 év börtönbüntetésre is számíthat - olvasható a hongkongi kormány honlapján.

A hatóságok a játék jogtulajdonosának bejelentését követően kezdtek el nyomozni az ügyben. Ennek során kiderült, hogy az őrizetbe vett férfi olyan honlapot üzemeltetett, ami egy online számítógépes játék kalózverziójához engedett hozzáférést. A honlap felhasználói regisztráció és a szükséges programok letöltése után tudtak csatlakozni a játékhoz. Maga a honlap az eredetihez hasonlóan üzemelt, a játékosoknak azonban az eredetinél kevesebbet kellett fizetniük a játékban a virtuális fegyverek használatáért fizetendő pontokért, amely összeget előre kellett átutalniuk az üzemeltető által megadott bankszámlára.

A lebukás elkerülése érdekében a hongkongi férfi a honlapot az Egyesült Államokban regisztráltatta, míg a működéshez szükséges szervereket helyi IP-címmel működtette. A hatóságok szerint a weboldal több mint fél éve üzemelt, amelynek során felhasználóinak a száma elérte a 30 ezer főt. Az üzemeltető őrizetbe vétele során lefoglalták a weblap működtetéséhez használt öt számítógépet és hét szervert, amelyek összértéke eléri a 77 ezer dollárt. A 34 éves férfi ellen a rendőrség eljárást indít. Szerzői jogok megsértéséért a bíróság több tízezer dolláros kártérítés megfizetésére és akár négy börtönbüntetésre is ítélheti.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • bakagaijin #1
    Ha jól értem akkor egy privát MMO szervert üzemeltetett, amiért viszont pénzt kért... Hmm...