MTI

A válság ellenére stabilan fejlődik az ukrán internet

Az ukrán távközlési piac egyetlen stabilan fejlődő része az internet, amely jelentős nyereségre tett szert az idei év első öt hónapjában.

Az Ukrán Közlekedési és Távközlési Minisztérium adatai szerint az első öt hónapban az ukrán internet-szolgáltatók 1,3 milliárd hrivnya (39 milliárd forint) bevételre tettek szert, ez 50 százalékkal több az egy évvel korábbinál. E hónap elején Ukrajnában a széles sávú internet felhasználóinak száma elérte az 1,8 milliót. A legtöbb - összesen 681 ezer - ügyfele a legnagyobb ukrán állami távközlési vállalatnak, az Ukrtelekomnak volt.

Ugyanakkor a távközlési piac többi része, a bevételek 80 százalékát termelve, tovább szűkül. Az Ukrán Statisztikai Állami Bizottság adatai szerint a mobil távközlési piac az első négy hónapban 3,6 százalékkal, a vezetékes telefonszolgáltatások piaca 11-18 százalékkal, a postai távközlési szolgáltatás bevétele 14,6 százalékkal zsugorodott. Piaci elemzők szerint az ukrán internet fejlődésének kedvez, hogy még igen messze van a telítődéstől, míg a mobiltelefonos penetráció megközelíti a 120 százalékot.

A szakértők azzal számolnak, hogy az ukrán internet-szolgáltatók bevételei a válság ellenére tovább fognak emelkedni, főként a széles sávú hálózatra csatlakozó előfizetők számának növekedése révén. Előrejelzésük szerint a széles sávú internetre előfizetők tábora ez év végéig eléri a 2,5 millió főt, és ebből csak 300 ezer lesz a vállalati felhasználó.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Sir Ny #2
  • Matula Lukaski #1
    "A válság ellenére stabilan fejlődik az ukrán internet"

    Igen, mert rajtuk nem élősködnek a gázkamrába való tetves, büdös zsidók !