Gyurkity Péter

Ingyenes vírusirtóval készül a Microsoft

A szoftvercég jelezte, hogy már majdnem elkészültek új ingyenes vírusirtó megoldásukkal, amely a Live OneCare csomagot váltja majd. Az alapvető feladatok ellátása mellett az összetett támadásokkal szemben is védelmet ígérnek.

A Reuters a Microsoft szóvivőjére hivatkozva számolt be arról, hogy a Morro kódnéven fejlesztett szoftver immár csaknem készen áll a nyilvános bemutatkozásra. Jelenleg a szoftver egy korai változatát tesztelik házon belül, ám a kész platform az eredeti terveknek megfelelően, az év második felében lát majd napvilágot. A Live OneCare után tehát a Morro veheti fel a versenyt a riválisokkal a biztonsági megoldások piacán.

A cég szóvivőjének elmondása szerint a megoldás az alapvető funkciók mellett a nagyvállalatok számára is megfelelő védelmet nyújthat, legyen szó akár egyszerűbb vírusokról, rootkitekről, trójaikról, avagy egyéb összetett támadási formákról. A szoftvercég közvetlenül a Symantec és a McAfee, valamint a többi nagy név által kínált, többnyire 40 dollár körüli áron terjesztett biztonsági megoldásokkal szemben indítja majd saját fejlesztését, amely azonban teljesen ingyenes lesz, a Windows Defender szoftverhez hasonlóan.

A Microsoft már tavaly novemberben bejelentette, hogy a Morro révén új nevet indítanak el a szegmensben, miközben a Live OneCare csomagot fokozatosan visszavonják a piacról. Utóbbi kivonulásának végső dátuma június 30., ami már nagyon közel van, nem véletlenül nyilatkoztak most az újonc várható érkezéséről. Az ígéretek között szerepel a megfelelő védelem, a hatékonyság, valamint a viszonylag alacsony rendszerkövetelmények, amit a Symantec a Live OneCare lecsupaszított változataként írt le. Azt még nem lehet tudni, hogy a nem sok sikert arató előd után mennyire tudnak majd megkapaszkodni a piacon.

A Morro különálló letöltésként lesz beszerezhető Windows 7, Windows Vista, valamint Windows XP operációs rendszereken.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)