Berta Sándor

Türingia - hírek közös platformon

A Türingiai Médiatékában jól megférnek egymás mellett a fontos helyi televíziós és rádióhírek, valamint az állampolgárok által készített tudósítások.

Egyre inkább igazi sikersztorira hasonlít a Türingiai Médiatéka története. A portált tavaly októberben hozta létre a tartományi médiahivatal (TLM). A cél az volt, hogy Türingia lakói és a turisták azonnal értesüljenek minden fontos politikai, gazdasági vagy éppen sporteseményről. A televíziós és a rádiófelvételeket gyakorlatilag bárki beküldheti, legyen szó egy helyi adóról vagy éppen egy tanyasi stúdió üzemeltetőjéről. A megoldás rendkívül előnyös a műsorszolgáltatóknak, hiszen így nincsenek kiszolgáltatva a kötött műsoridőknek és a hálózatok kapacitásának.

"Ez minden bizonnyal egyike a jövőbeni médiamegoldásoknak és megmutatja, hogy miként néznek majd televíziót a fiatalok" - szögezte le Jochen Fasco, a TLM igazgatója. A szakember nem véletlenül optimista, a látogatói és nézőszámok ugyanis folyamatosan emelkednek és az emberek egyre több időt töltenek az oldalon. Aki elmulasztotta megnézni a kedvenc híradóját, show-műsorát vagy éppen meccsét, az nyugodtan ellátogathat a portálra és megtekintheti az őt érdeklő felvételt. Az anyagok időrendi sorrendben szerepelnek és podcastokként is letölthetők, így akár a vonaton vagy a buszon is meghallgathatók, megnézhetők.

"A nem lineáris televíziózás jelenti az igazi forradalmat az elmúlt 25 évben. A megváltozott fogyasztói szokásokkal csak így lehet lépést tartani és a médiatékák jelenthetik a jövő megjelenési formáit, de nem csak a televíziónézők vagy a rádióhallgatók számára" - mondta Herbert Schnaudt, a platformot üzemeltető Erfurti Médiamarketing Társaság (GMM) ügyvezető igazgatója. A tartalmak továbbítása az interneten keresztül történik, így jelentős mértékben megtakarítható a költségek egy része.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Crane #2
    Feltalálták újra a TeCsövedet? :)
  • KillerBee #1
    "A nem lineáris televíziózás jelenti az igazi forradalmat az elmúlt 25 évben."

    Minden napra egy médiaforradalom, LOL.