SG.hu

Szerverlefoglalás Angyalföldön

Több szerverből álló, rejtett internetes hálózati rendszert találtak és foglaltak le a gazdaságvédelmi nyomozók.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIII. kerületi Rendőrkapitánysága szerzői vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértése bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen, az Audiovizuális Művek Szerzői Jogait Védő Közcélú Alapítvány feljelentése alapján.




Az elkövetők a szerverek segítségével 18 terabyte - 18 432 gigabyte - mennyiségű szerzői joggal védett tartalmat osztottak meg az interneten illegálisan, bankszámlára történő befizetés ellenében. A kár több tízmillió forintra becsülhető. Az elkövetők pénzügyi és technikai vonalon összehangoltan mozgatták a warez szolgáltatást. Az elkövetői csoport egyik tagját a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • KillerBee #7
    "(KillerBee, csak nem rendőr vagy? ez provokáció lenne?)"

    Concrete, neked a fejed is betonból van? Mások vették a lapot...

    Adenoma:
    Basszus, akkor ez a gépszerzési trükköm is befuccsolt!

    TeDDyRuSH:
    Na igen, kell gondolni a számítógép egészségére is. Az 1000 méterről fejhozott ásványvízveb biztos nincs arzén, mint sok alföldi kútban. :D


  • bakagaijin #6
    Audiovizuális Művek Szerzői Jogait Védő Közcélú Alapítvány, azaz az ASVA, Kálmán András ha valaki arcot akar mellé tenni. Alapvetően mozisokról van szó, specialitásuk hogy általában a fizetős terjesztőkre mennek rá (smsweb, mátrix dc++). Egy korai ötletük volt az adathalász program (kollégiumi/céges hálózatokon önkéntes phishing), ez viszont rendesen befuccsolt.

    Csak mert a cikkből ez absz nem derül ki, ráadásul ezen a hosszú néven senki nem ismeri őket, a cikkek is rendre ASVA-ként hivatkoznak rájuk.
  • Adenoma #5
    de, az én gépem. tegnap vesztettem el.
  • TeDDyRuSh #4
    Ez nem az én gépem, az enyémbe több vinyó van és egy keringető szivattyú dolgozik az 1000 méter mélyről jövő talajvizzel, ami hűtésként szolgál.
  • concrete #3
    Mert szerinted bevállalja a tulaj, hogy warezftp-t üzemeltetett, amit egyrészt a mezei júzer utál a fizetős mivolta miatt, másrészt a törvény üldözi mivel pénzért oszt meg illegál tartalmat ?

    (KillerBee, csak nem rendőr vagy? ez provokáció lenne?)
  • KillerBee #2
    A második képen senki nem ismer rá a gépére?
  • lamer the true #1
    Golyót neki, és szót se róla többé!