Gyurkity Péter

Nemzetközivé válhat a Hulu

A tengerentúlon egyértelműen legnépszerűbb és legjobb mozis és tévés kínálattal bíró videómegosztó portál jelenleg is tárgyal a nemzetközi rajtról. A YouTube eközben növelheti reklámbevételeit.

A Hulu kapcsán több fontos hír is napvilágot látott, ezekből szemezgetünk most. A 18 hónappal ezelőtt nagy médiacégek által alapított internetes portál 30 százalékos részesedést engedélyezett a Disney számára, ezért cserébe viszont olyan sorozatokhoz juthat hozzá, mint a Született Feleségek, a Lost, a Grey's Anatomy, az Ugly Betty, a Scrubs, a Jimmy Kimmel Live, és még számos további alkotás, ezzel is tovább bővítve a kínálatot.

A hétvégén a BBC-vel, valamint a bollywoodi alkotások egyik legnagyobb terjesztőjével, a Saavn céggel állapodtak meg, így az Egyesült Államokban számos brit és indiai sorozat és tévéfilm lesz majd elérhető az oldal látogatói számára, nem egy esetben most első ízben. A cég részéről elhangzott nyilatkozatokból pedig azt is megtudhattuk, hogy tárgyalnak a nemzetközi megjelenésről, egészen pontosan arról, hogy az oldalt a 6-8 legnagyobb piacon is elérhetővé tegyék. A debütálás időpontjáról és részleteiről sajnos semmit nem árultak el, ám mindenképpen biztató, hogy legalábbis lehetőségként merül fel az USA-n kívüli terjeszkedés.

A YouTube eközben saját, reklámokból származó bevételeit igyekszik növelni, mivel számukra ez jelenti a garanciát a további sikeres és zavartalan működésre. Piaci elemzők szerint itt bizonyos sikereket értek el, hiszen míg a potenciális hirdetők nem szívesen jelentetik meg reklámjaikat bizonyos online felvételek mellett, az ilyen célra megfelelő, az oldalon megosztott videók arányát sikerült a tavalyi 3 százalékról egészen 9 százalékra emelni. A Google számára ez nyilván a bevételek növekedését jelenti majd.

Egyre nyilvánvalóbb tehát, hogy a jövő online videópiacának első helyéért e két portál verseng majd - meglátjuk, melyikük tud nagyobb elfogadottságra szert tenni a szórakoztatóipar, illetve a felhasználók oldalán.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Gabe Dearborne #6
    Hulu...:))) Olyan, mint egy káromkodás.:))) De ettől függetlenül, még lehet jó.
  • polarka #5
    Hulu-n TV sorozatok és filmek érhetők el. Asszem 1-1 user nem is tölthet fel. Afféle TV-t helyettesítendő rendszer.
  • passatgt #4
    Ez nem videómegsztó szerintem, legalábbis a userek nem rakhatnak fel videót.
  • Szefmester #3
    miért ne nézzen? vanak dolgok amikre te is kérdőn néznél hogy ezt éppen miért? pl videoklippek.. azért csinálják hogy lásd.. és ne csak zenetévékben hébe hóba.. főleg a kis csapatok.. pár hete láttam ott egy klippet.. le akartam tölteni mondván a telefonon megmutatom a haveroknak.. mire lett progim törölték az oldalról.. de nem csak a youtube-ról.. MINDEN! videomegosztó oldalról..a 7:23 perces dal 5perces mixét lehet már csak megtalálni.. a kivágott részben pedig csak annyi volthogy a két gitáros szólozgatás közben néha belekortyolt egy TALÁN! sörösüvegnek látszó palackba.. de akár ásványvíz is lehetett vagy kóla vagy akármi.. ez szerinted ekkora bűn?
  • sylvanor #2
    Én mindig is YouTube-ot használtam, mindent megtalálok, amit keresek, de nem is fontos, mert nem naponta nézek 5ezer videót neten.

    Nah oké, ne nézz olyan videókat, aminél cenzúráznak, akármilyen hangot, képet vagy mit tudom én mint.
  • Ravkin #1
    Már jó lenne egy alternatív videómegosztó portál mert a younoob kicsit túlzásba vitte a cenzúrázgatást, bár nem tudom hogy az elkövetkező rendszereknél ez hogy lesz, mindenesetre a youtubnál nekem már nagyon csípi a szememet.