MTI

Verekedésbe torkollott bangkoki szoftverrazzia

Heves verekedésbe torkollott a bangkoki rendőrség razziája, amelynek során több, hamis terméket árusító utcai kereskedőt vettek őrizetbe.

Thaiföld nem csak híres turistacélpont, de egyben a kalózáruk - hamis CD-k, DVD-k és divatcikkek - egyik kereskedelmi központja is. A kormány eltökélt szándéka ez utóbbi megváltoztatása. A minap a thai főváros egyik legismertebb utcai piacán, a magyar turisták által is jól ismert Patpong úton tartottak rajtaütésszerű ellenőrzést. A kereskedők azonban nem nézték tétlenül áruik elkobzását és társaik őrizetbe vételét. Mintegy kétszázan bottal, kövekkel és palackokkal felfegyverkezve támadtak a kötelességüket teljesítő rendőrökre és hivatalnokokra, akik közül tízen megsérültek. Az árusok szerint a rend őrei túlzottan durván jártak el, ami miatt feljelentést tettek ellenük bántalmazásért, sőt rablásért is.

A kormány az incidens ellenére folytatja a hamisítások elleni politikáját - jelentette ki Alongkorn Ponlabut kereskedelmi miniszterhelyettes, hozzátéve, hogy az esetleges rendőrségi túlkapásokat természetesen kivizsgálják. A kormány tervei szerint minden másnap rendeznek razziákat az utcai standoknál. A délkelet-ázsiai ország kabinetje azután szigorította meg a kalózkodás elleni intézkedéseit, hogy Washington továbbra is az elsődleges megfigyelési listán tartja Thaiföldet. Ezen azok az országok szerepelnek, amelyekben a szellemi termékek védelme különösen gyenge.

A kiemeltek között van Kína, Oroszország, India és Pakisztán is. Magyarország egy fokkal enyhébb státussal rendelkezik, és nem a különleges, hanem csak a "sima" megfigyelési listán szerepel.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • narumon #1
    Amerika az figyelje a saját kurva anyját. (jah azt már figyeli)