MTI

Kémelhárító állások hackereknek

Számítógépes hackereknek hirdet állásokat a szövetségi komputerrendszerek védelme érdekében az amerikai belbiztonsági minisztérium.

A General Dynamics Information Technology vállalat a tárca nevében hirdetést tett közzé, amely szerint olyan szakemberek kerestetnek, akik úgy gondolkodnak, mint a "kártékony alakok". A jelentkezőknek ismerniük kell a hackerek eszközeit és taktikáit, elemezniük kell az internetes forgalmat és ki kell szűrniük a szövetségi számítógépes rendszerek sebezhető pontjait. Az amerikai védelmi tárca jövő évi költségvetésének ismertetésekor Robert Gates miniszter a napokban elmondta: a Pentagon a jelenlegi 80-ról 250-re fogja növelni 2011-ig azoknak a kiberszakembereknek a számát, akiket évente kiképeznek.

Azon korábbi figyelmeztetések nyomán, hogy az Egyesült Államok nincs kellőképpen felkészülve egy internetes támadásra, a Fehér Ház átfogó tanulmányt készíttetett, miképpen lehetne fokozni a számítógépes irányítású rendszerek - elektromos hálózat, tőzsdei és adózási adatok, légi közlekedés, nukleáris fegyverek - védelmét. Barack Obama elnök a Bush-kormány egy korábbi tanácsadóját, Melissa Hathawayt bízta meg a feladattal, aki a napokban elkészült jelentésében rámutatott: míg az országnak részletes akciótervei vannak természeti katasztrófák és repülőgép-eltérítések elhárítására, egy esetleges számítógépes merénylet esetére nincsen válaszprogram.

A washingtoni adminisztráció egyes tisztviselőinek értékelése szerint az amerikai kormány nem tartott lépést a számítógépes technikai újításokkal, a szövetségi rendszerek nem kellőképpen védettek. Amerikai források szerint a Pentagon és más intézmények hálózatát folyamatosan támadják hackerek, bűnözők és feltehetően külföldi kormányok ügynökei. A héten derült ki, hogy idegenek korábban behatoltak az amerikai elektromos hálózat irányítási rendszerébe, ahol olyan kártékony programokat helyeztek el, amelyek a képesek lennének a hálózat megbénítására.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • morden #1
    Apám, a Föld vezető szuperhatalmának évente 80 cyberelhárítóját tudja csak kiképezni,akkor a kínaiak mennyit, 10-20-at :D ( gondolom szorozni kell 1-2 nullával és megvan a valós adat)