MTI

Szexképek miatt bukta a világ legjobb állását egy jelölt

Kihúzták az orosz jelöltet a "világ legjobb munkájáért", egy ausztráliai trópusi sziget népszerűsítéséért versenyző jelöltek immár mindössze 50 nevet tartalmazó, szűkített listájáról, amelyen az illető hölgy a második helyen állt.

A verseny honlapján megjelent igen szűkszavú közlemény hátterét kutatva a Komszomolszkaja Pravda című orosz lap pénteken feltárta: Julja Jalovicináról meztelen képek jelentek meg az interneten. A 29 éves petrozavodszki hölgy mintha a felkínált állásra született volna: végzettségét tekintve tengerbiológus, négy nyelven beszél, és még szép is. Március elejére az illetékes bizottság kiválasztotta az 50 legalkalmasabbnak látszó jelöltet a mintegy 35 ezer jelentkező közül, s közülük a honlapon szavazóknak kell kiválasztani, ki utazhat fél évre a Nagy-korallzátonynál lévő Hamilton szigetére, hogy mintegy 23 millió forintnyi honoráriumért, egy csodás villában lakva, havi 12 órás munkaidőben videózzon és vezessen internetes blogot.


Az orosz lapok is részt vállaltak Queensland állam turisztikai reklámkampányában, felszólítva olvasóikat, hogy szavazzanak a jelöltre, s Julija hamar a második helyre került egy tajvani lány mögött. Ám néhány napja az egyik helyi honlap jelentette, hogy Julja egykor sajtófotós, ma vállalkozó férje pornográfia terjesztésének (fizetős szex-csevegőoldal szervezésének) vádjával bíróság előtt áll. Ezt a jelölt készséggel elismerte, hozzátéve, hogy férje ellen nincs semmiféle bizonyíték, mivel nem szexcsettel, hanem egy új internetszolgáltató szervezésével foglalkozott. Arról pedig, hogy a róla készült pikáns felvételek hogyan kerültek a hálóra, azt mondta: 2007-ben lefoglalták számítógépét, amelyen többek között személyes fotóarchívuma is volt, s fogalma sincs, ez hogyan kerülhetett illetéktelen kezekbe. Mindenesetre zsarolni próbálták, hogy vegye meg a felvételeket, vagy közzéteszik azokat.


A lap úgy vélekedett: sajnálatos, hogy az ifjúkori hibák - ha voltak - hosszú digitális nyomot hagynak, s hogy az orosz Hamupipőke, akiből majdnem hercegnő lett, meztelennek bizonyult, noha ma már valójában senkit nem izgat különösebben egy merész fotó, ha a rajta látható illető nem rabolt és nem gyilkolt.


A nyertes szigetgondnok hat hónapi munkáért 22 millió forintnak megfelelő fizetést, luxusszállást és teljes ellátást kap a Nagy-korallzátonyhoz tartozó Hamilton-szigeten. A gondnoki állást januárban az ausztrál turisztikai hivatal hirdette meg egy marketingakció keretében. A zsűri 50 pályázót választott ki, akikből a második körben 11 jelentkezőt hív be személyes interjúra. A tizenegy továbbjutóból tízet a bírálók választanak ki, míg egy jelentkező a már most zajló online-szavazás győzteseként biztosíthatja helyét az utolsó körben.


Az ötven pályázó videós bemutatkozása megtekinthető az álomállás weboldalán. A csapatot végigböngészve kiderül, hogy a világ minden részéről - Svédországtól Hollandián át Guamig - harcolnak az álommunkáért kreatív videós önéletrajzokkal. Magyar pályázó nem jutott a legjobb 50 közé. A végső kiválasztás a helyszínen lesz, amelynek költségeit az ausztrál idegenforgalmi hivatal fedezi, így már a legjobb 11 közé jutni is nagy élmény. A szigetgondnok július elsején áll munkába. Alapvető feladatai közé tartozik a napozás, a tengerparti séta és a fürdőzés. A megbízás hat hónapra szól, a díjazás 22,2 millió forintnak megfelelő összeg. Szolgálati lakásként a munkaadó egy luxusvillát biztosít. A turisztikai marketingakció nyertesével szembeni egyetlen komolyabb követelmény, hogy vezessen blogot a szigeten töltött napjairól.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • IMYke2.0.0.0 #7
    A nácik is a tökéletesség hajszolásával kezdték...
  • gopher #6
    Prűdség felsőfokon.
  • Narxis #5
    Majd megérted, hogy a munkaadóknak mindig "igaza van".
  • Benedekco #4
    szex nincs, az tilos... megrontja a gyermekeket (is)... jó is ez így... sztem monjuk elég kevés a háború a tv-kben (igaz már vagy 6éve nézem), de sztem még egy kis gyilkosság, erőszak mehetne bele... a meztelen test látványa vagy a természetes nemi élet meg aztán pláne nem normális... akik úgy döntöttek, hogy ne kapja meg ez a nő az állást, azok biztos nem is szexelnek lefekvés előtt, talán soha életükben nem is láttak még egy meztelen segget, vagy valami ilyesféle testrészt... ez nem rasszizmus?
  • Tetsuo #3
    en michele wildot is bejuttattam volna.
  • GG #2
    Hát én egyből az első helyre tettem volna mert egy szende szűz onlapját kevesebben nézik meg mint egy iylen múltu lányét :D
  • rumkola #1
    aztakurva