Napi Online

Patrióta magatartásra intik a Microsoftot

Felzúduláshoz vezetett mind az amerikai törvényhozók, mind a Microsoft alkalmazottai egy részének körében, hogy a szoftvercég elküldi az amerikai munkavállalók egy részét, miközben lobbizik annak érdekében, hogy növelhesse az úgynevezett H1-B vendégmunkásvízummal dolgozó külföldiek számát.

Chuck Grassley republikánus szenátor egy nappal a létszámleépítés bejelentését követően levelet írt Steve Ballmernek, a Microsoft vezérigazgatójának, amelyben sürgette, hogy először a vendégmunkásvízummal dolgozókat bocsássák el. A Microsoft tervei szerint létszáma 5 százalékát, 5000 főt bocsát el a következő másfél évben.

Tovább bonyolítja a helyzetet, hogy a cég a következő időszakban két-háromezer főt tervez felvenni, amit a Microsoft szóvivője azzal magyarázott, hogy az elbocsátott alkalmazottak nem feltétlenül alkalmasak az új munkakörök betöltésére. Azt nem közölte, hogy az elküldött munkavállalók és a felvenni szándékozottak között mennyi a külföldi munkaerő. A probléma a technológia szektor más vállalatait is érinti, amelyek a jelenlegi helyzetben nehezebben fogják meggyőzni a kormányzatot, hogy több vendégmunkásvízumot adjon nekik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • god25 #3
    "Elveszik a munnkát! Amunkát, aztat". :D
  • xizor #2
    Ilyenkor mindig egy Souths Park rész jut eszembe : They took our jobs!
  • DjDano #1
    Mindig is köztudott volt, hogy az európai és ázsiai szakemberek jobbak az amerikaiaknál, patriotizmus ide vagy oda :))