SG.hu

Új vezérigazgató a Sharp Europe-nál

Hiroshi Sasaoka a hamburgi székhelyű Sharp Electronics Europe új vezérigazgatója. Sasaoka Toshiyuki Tajimát követi, aki a Sharp Europe tanácsadójaként tér vissza Japánba.

2009. Április 1-től Hiroshi Sasaoka általános ügyvezető igazgatóként vezeti a Sharp Electronics Europe-ot. Mint európai vezérigazgató felelős a Franciaországban, Lengyelországban, Wales-ben és Spanyolországban működő Sharp Europe üzemek tevékenységéért is. Az 51 éves japán férfi 1982 óta dolgozik a cégnél. Korábban értékesítési igazgatóként a Sharp Electronics Europe egyik vezetője, majd a Solar Systems and Consumer Electronics üzletágainak elnöki posztját töltötte be. Ezelőtt pedig a Sharp Electronics Egyesült Királyságbeli ügyvezető igazgatója volt.

"2008-ban a tengeren túli kereskedelemben a Sharp részesedése 32 százalék volt, Európa az egyik legfontosabb piacunk. A célom, hogy a jövőben tovább fejlesszem és kiterjesszem a Sharp jelenlétét az európai piacon különösen az LCD tévék, a napenergia-rendszerek és az irodai eszközök terén. 39 európai országban, közel 2600 kollégával dolgozunk közvetlenül," mondja Hiroshi Sasaoka. Az európai piac dinamikus fejlődésének köszönhetően a hangsúly a fejlesztésre és innovációkra kell essen. Éppen ezért kiemelkedően fontos, hogy a változó fogyasztói igényekre megfelelő és gyors válaszok szülessenek.

"Az európai célpiacok dinamikájára és az ebből származó eladási változásokra válaszként alapos átszervezéseket eszközöltünk. Ennek következtében a múlt évben a folyamatokat leegyszerűsítettük, miközben az üzletágakat újrafogalmaztuk és gyorsan alkalmazkodtunk az európai igényekhez. Ami a főbb üzleti ágakat illeti, ez magában foglalja egy függőleges vállalati struktúra megteremtését, azzal a céllal, hogy következetesen koncentrálhassunk a teljes európai piacra és az eladásokra. Folytatni fogjuk a cég ilyen irányú fejlesztését, hogy gyorsan és célirányosan tehessünk eleget az európai piacok által támasztott követelményeknek", mondja Sasaoka.

A japán műszaki csoport már 40 éve jelen van a kontinensen és ma már tizenegy leányvállalatot, négy üzemet és két kutatás-fejlesztési intézetet magában foglaló hálózattal dicsekedhet.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!