MTI

Brutális büntetés filmletöltési tanácsadásért

130 ezer euró - mintegy 39 millió forint - összegű, rekordnak számító kártérítés megfizetésére ítélte egy francia bíróság Sébastien Budin postást, akit azzal vádoltak, hogy illegális filmletöltéshez nyújtott segítséget portálján.

A 26 éves fiatalember a film és az internet rajongójaként saját webhelyet hozott létre stationdivx.com címen, erre feltette az általa kedvelt filmek adatait, továbbá azokat a kulcsszavakat, amelyek segítségével más rajongók letölthették az erre specializálódott kalózportálokról a szóban forgó filmeket. A stationdivx.com több mint egy éven át segítette az illegális filmletöltéseket, a 130 ezer euró a 20th Century fox, a Warner, a Disney és más filmgyáraknak Sébastien Budin által fizetendő kártérítés összege.

A postás, aki fellebbezett az ítélet ellen, azzal védekezett, hogy ugyanazokat a kulcsszavakat a Google-on is meg lehet találni, s hogy nem vélte törvénysértőnek eljárását - ő csak más filmrajongóknak akart segíteni, önzetlenül. A felsőbb fórum döntésére várva Sébastien Budin "segítseteknekem" (www.soutenezmoi.free.fr) címen új portált is nyitott.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • hottold #6
    akkor nekem mi járna ? 5 év kötél évre felfüggsztve ? azért hogy itt folyamat tanácsokat osztogatok, mindenkinek, hogy hogyan kell ember módjára kalózkodni, adatokat titkosítani és megkerülni bármilyen internetes cenzúrát ?



  • aKIRAkechi #5
    Vajon ezért mennyire büntetnek: torrentsearcher Toolbar a Mozilla Firefoxhoz!
  • lamer the true #4
    Csak 39 millió? Legyen akkor már 200!!!!
  • szombi #3
    Marian Cozma gyilkosai jó, ha 5 évek kapnak...
  • AranyKéz #2
    Őt akasszák fel, családját vigyék kivégzőosztag elé, barátait börtönözzék be életfogytiglanig, házát gyújtsák fel, telkét hintsék be sóval, városára aggassák rá a szégyen faluja jelzőt, megyéjétől meg vonjanak meg minden pénzt!!! Undorító féreg!
  • szombi #1
    halált neki!!!!!!!!!!!!!