HENT hírlevél

Diákfilmek a kínai kalózkodás terjedése ellen

A 16. Pekingi Diákfilm Fesztivál külön szekciót szentel a kalózkodás elleni küzdelemnek. A rövidfilm kategóriában szereplő alkotások célja, hogy az eredetiség és a kreativitás tiszteletét hangsúlyozzák.

2008. április 6. és 26-a között 16. alkalommal rendezik meg a Pekingi Diákfilm Fesztivált (Beijing College Student Film Festival). Az idei programban új elemként a kalózkodás elleni küzdelem jegyében született alkotások is helyet kapnak. A kezdeményezés célja, hogy a film vizuális eszközeivel mutathassák be az alkotók az eredetiség és a kreativitás tiszteletének fontosságát. A Motion Picture Association (MPA) kínai kirendeltségének elnöke, Feng Wei elmondta, hogy a Diákfilm Fesztivál keretein belül támogatják azokat az alkotókat, akik a kalózkodás elleni fellépés fontosságát járják körül, és a szellemi tulajdon védelmét népszerűsítik.

"Kína nagy jelentőséget tulajdonít a szellemi tulajdonjogok védelmének, éppen ezért a Pekingi Diákfilm Fesztivál kezdeményezése rendkívül jelentős. A bemutatásra kerülő alkotások pozitív szerepet fognak játszani a szellemi tulajdonjogok hatékony védelmének ösztönzésében. Segít, hogy a diákok jobban megértsék, miért fontos a szellemi tulajdon védelme, egyúttal hozzájárul a kérdésben mutatott tudatosságuk növekedéséhez is" - mondta Yan Xiaohong, a National Copyright Administration igazgatóhelyettese.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • bakagaijin #3
    Hááát, a mostani Hollywood-i filmfelhozatalt elnézve... rájuk is rájukférne egy kis eredetiség és kreativitás.
  • bakvarnyu #2
    "Kína nagy jelentőséget tulajdonít a szellemi tulajdonjogok védelmének"
    plafon leszakad b+
  • hottold #1