Berta Sándor

Optikai hálózat épül Augsburgban

A Deutsche Telekom és az M-net megegyezésének köszönhetően a két vállalat közösen végzi el a beruházást. Az együttműködés célja, hogy a kész optikai hálózat lefedje egész Augsburgot.

"Gyakorlatilag minden helyi háztartásban és cégnél jövőbe mutató szélessávú internethozzáférések lesznek. A fejlesztés előnyeit a város központján kívül lakó emberek is érezhetik majd. A beruházásnak köszönhetően Augsburg még vonzóbb lakóhely és gazdasági csomópont lesz" - jelentette ki Dr. Hans Konle, az M-net elnöke. "A mostani M-nettel való együttműködésünk is azt bizonyítja, hogy a Deutsche Telekom nem csak hajlandó a közös munkára, hanem meg is valósítja az elképzeléseket.
Szeretnénk más piaci szereplők is megnyitni a VDSL-hálózatunkat" - tette hozzá Timotheus Höttges, a Deutsche Telekom internet- és vezetékes telefon-üzletágának vezetője.

Mindkét cég rámutatott, hogy az összefogás révén gyakorlatilag teljes lefedettség valósulhat meg. Amennyiben nem működtek volna együtt, akkor ez nem lenne lehetséges. Ráadásul a kooperációval kivédhető, hogy egyes területeket duplán vagy triplán is bekössenek a hálózatba, míg más városrészek kimaradjanak a fejlesztésekből. A két vállalat a 100 Mbps-os maximális adatátviteli sebességű infrastruktúrát nem csak egymás, de más piaci szereplők előtt is megnyitja majd.

"A teljes lefedettségű optikai hálózat kiépítése Augsburg életében az infrastruktúra-fejlesztés szempontjából mérföldkőnek tekinthető. A nagy sávszélességű internethozzáférések jelentik a gazdasági sikeresség kulcsát" - mondta dr. Kurt Gribl, a város főpolgármestere. A Deutsche Telekom eddig 50 német nagyvárosban építette ki VDSL-hálózatát, az átlagos adatátviteli sebesség 50 Mbps. A jelenleg 190 000 ügyféllel rendelkező M-netnek nem ez lesz az egyetlen ilyen projektje. A cég a következő években összesen több száz millió eurót aklar költeni optikai hálózatok kiépítésére Münchenben és más bajorországi településeken.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Darth Sith #1
    " A beruházásnak köszönhetően Augsburg még vonzóbb lakóhely és gazdasági csomópont lesz"
    vicces, hogy ott a szélessáv a probléma, nálunk meg lassan államcsőd..