Berta Sándor

G Data: biztonsági szoftver netbookokhoz

A CeBIT-en mutatta be notebookokhoz, laptopokhoz és netbookokhoz használható vírusirtóját a számítástechnikai biztonsági cég.

A netbookok iránti egyre növekvő igény arra késztette a G Datát, hogy külön biztonsági szoftvert fejlesszen ki ezekhez a készülékekhez. A G Data InternetSecurity for Netbooks 2010 nevű programot gyárilag egy USB-kulcsra helyezik el és az eszközöket egyaránt megvédi a vírusok, a kéretlen elektronikus reklámlevelek, valamint az adathalász fenyegetésekkel szemben. Ezenkívül van egy külön tűzfal is. A cég mérnökei az USB-kulcsos megoldással kerülték ki azt a problémát, hogy a netbookokban általában nincs CD- vagy DVD-meghajtó és az internetes letöltés sem minden esetben biztosítható. A felhasználóknak nincs más dolguk, mint telepíteni az alkalmazást, majd biztonságosan szörfölhetnek a világhálón és nem kell tartaniuk a kártevőktől.

Az új program a G Data InternetSecurity 2010 módosított változata, amelynek megalkotásakor a fejlesztők különösen nagy hangsúlyt fektettek az alacsony erőforrásigényre. A cég új termékeinél a korábbiaktól eltérő szkennelési és indextechnológiákat alkalmazott, amelyeknek köszönhetően jelentősen megnövelhető a sebesség. "Ezeknél a szoftvereknél először használjuk az úgynevezett öntanuló ujjlenyomat rendszert, ami azt jelenti, hogy a program minden vizsgálattal gyorsabb lesz és végül egy 60 gigabájtos merevlemez átkutatása alig egy percig tart" - jelentette ki Thorsten Urbanski, a G Data szóvivője.

A gyorsabb sebesség elérésében segít az úgynevezett fehérlista, amely a megbízható alkalmazásokat és rendszerfájlokat tartalmazza. A bemutatott G Data megoldások az elődeiknél 80 százalékkal kevesebb memóriát foglalnak le, ami különösen a netbookok esetében hasznos. Egy Windows XP-t vagy Vistát használó számítógép esetében a minimális követelmény 512 MB RAM. A fejlesztők emellett változtattak a kezelőfelületen is, amely a korábbiaknál jóval áttekinthetőbb és karcsúbb lett. A szakemberek a már bevált színrendszert használják a felhasználók tájékoztatására, amelynél a zöld szín jelöli, ha egy fájl mentes a kártevőktől.

A G Data InternetSecurity for Netbooks 2010 ára 34,95 euró. A 49,95 euróba kerülő G Data NotebookSecurity 2010 a vírusvédelem mellett biztonsági mentési, illetve titkosítási funkciót, valamint lopás elleni védelmet is magában foglal.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Narxxis #3
    végre ki vagy tiltva te dilettáns
  • hottold #2
    a TORt mindenképp töltsd le, bár nincs köze a cikkhez....

    én viszont annyit fűznék ehhez hozzá, hogy semmilyen vírusírtót nem használok, mióta ismerem a Symantec Norton Ghost-ot
  • Vorpal #1
    Ezt most nem is értem - akkor ez most reklám?

    Most akkor töltsem le Gettóharcos TOR ját vagy ne?