HENT hírlevél

Összefog Hollywood és Bollywood a kalózok ellen

A napokban nyitott irodát a Motion Pictures Association (MPA) az indiai Mumbai-ban. A hivatalos megnyitó kapcsán a két szervezet a kalózkodás elleni együttműködés iránti elkötelezettségének adott hangot.

A Motion Pictures Association of America (MPAA) nemzetközi társzervezete, az amerikai székhelyű Motion Picture Association (MPA) a napokban nyitotta meg első indiai irodáját. Az MPA, mely olyan nagyobb hollywoodi filmstúdiókat tud a tagjai között, mint a Paramount, a Sony Pictures, a Twentieth Century Fox és Warner, feladatának tekinti a szerzői jogok érvényesülésének elősegítését és a kalózkodás visszaszorítását a térségben.

India a leggyorsabban fejlődő médiapiac a világon, de az illegális letöltés és a kalózfilmekkel való kereskedelem hátráltatja a növekedését. A Pricewaterhouse Coopers becslése szerint 2012-ig az indiai jegyeladások körülbelül tíz, a nemzetközi bevételek mintegy húsz, a DVD eladások évi tizenöt százalékkal fognak növekedni. Ugyanakkor a szakértői vélemények szerint, az indiai filmipar évi egymilliárd dollár veszteséget, és több mint félmillió álláshely megszűnését írhatja a kalózkodás számlájára.

Az MPA indiai részlegének élére kinevezett Rajiv P. Dalal a megnyitó kapcsán a kalózkodás elleni fellépés fontosságát hangsúlyozta: "Arra fogjuk ösztönözni a kormányt, hogy hozzon újabb és szigorúbb szabályokat a kalózkodás visszaszorítása érdekében." A Web India idézi Paul A. Folmsbee-t, az Egyesült Államok indiai konzulátusának vezetőjét is, aki fontos előrelépésnek tekinti az indiai és amerikai filmkészítők szervezetének együttműködését. A konzul szerint a kalózkodás elleni küzdelem egyre komolyabb fellépést igényel. Ennek kulcsát a törvények szigorításában valamint a szemléletformálásban látja, mely szerinte két olyan terület, ahol a két ország kölcsönösen segítheti egymást.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • gettoharcos2 #1
    Én meg összefogok ellenük :

    https://torproject.org