HENT hírlevél

Torrent oldalakat zártak be Hollandiában

A holland kalózkodás elleni szövetség, a BREIN újabb 19 torrent oldal működését szüntette meg. Ezzel a lépéssel egy 94 oldalból álló torrent-hálózat működésének vetett véget a szervezet.

A BREIN a holland szórakoztatóipar képviselőit, szerzőket, művészeket, producereket tömörítő szervezet, melynek célja, hogy visszaszorítsa a szellemitulajdon-jogok megsértését az országban. Szorosan együttműködik a helyi kormányzattal, az igazságszolgáltatással, a kereskedelmi szféra képviselőivel és a médiával, hogy a kalózkodás ellen még hatékonyabban tudjon fellépni. Az utóbbi években a BREIN több száz holland torrent oldal működését szüntette már meg. Legújabb sikerük, hogy sikerült felszámolniuk egy 94 kisebb torrent oldalból álló fájlcserélő hálózatot, melyet ugyanaz a személy működtetett.

Első körben, 2008 decemberében 75 oldal működése szűnt meg, miután a BREIN-nek sikerült elérnie, hogy az oldalak működéséhez szervert biztosító amenworld.com együttműködjön velük. A bezárt oldalak relatíve kis közösségek voltak, de együttesen több mint félmillió regisztrált felhasználójuk volt. A "Topspinner" fedőnevet használó üzemeltető az oldalak lekapcsolása után néhány portált németországi szerverre telepített át. Miután a német szervereket is megtalálták a hatóságok, a 45 éves férfi francia, belga, majd dán szerverekről folytatta tovább az oldalak üzemeltetését.

Időközben a BREIN-nek sikerült azonosítania, és bíróság elé idéznie az üzemeltetőt, aminek köszönhetően ez év februárjában a maradék 19 oldal működését is leállították, a portálokról pedig minden tartalmat eltávolítottak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Alvarez999 #2
    Műszakilag megvan a lehetőség akár a tracker nélküli torrentek működésére, ám az infiltrációt nem lehet megakadályozni.
  • TeDDyRuSh #1
    Ez a jövő...Minden üzemeltetőt el lehet majd érni, ha a törvényhozók és annak betartatói is komolyan gondolják. Már csak egy a bibi, ez egyetlen egy ember volt. És ha egy olyan "hatalmas" országban, mint hollandia, lesz száz ilyen ember? 100x94 oldal? Ebből mind külföldi szerver..neadjisten nem Unios?