HENT hírlevél

Kártyavárként dőlhet össze a brit filmipar?

Callum McDougall, a legutolsó Bond film producere szerint kártyavárként dőlhet össze a brit filmipar, ha az illegális letöltés és kalóz DVD-k aránya a jelenlegi trend szerint tovább növekszik - írja a Coventry Telegraph.

A Quantum csendje producere erről az Industry Trust for Intellectual Property Awareness éves konferenciáján beszélt. Kifejtette, hogy a brit filmipar nagymértékben rá van utalva az olyan nagy költségvetésű filmekre, mint a Bond-széria. Ezek a filmek nagyon sok embernek adnak munkát hosszú hónapokig. Ráadásul a filmek technikai stábja rengeteget tanul elkészítésük közben, és tudásukat más alkotásoknál hasznosítják. Ha nem lesz pénz ezekre a filmekre, akkor a brit filmrendszer - McDougall véleménye szerint - alapjaiban omlik össze.

A szerzői jogok megsértése a legkomolyabb fenyegetés, ami a filmipart éri. Liz Bales, az Industry Trust igazgatója hozzátette, hogy "tavaly háromból egy ember valamilyen módon érintett volt az illegális letöltések és DVD kalózkodás kérdésében", ezért a filmipar képviselői és az alapítvány szeretné tovább fokozni az illegális letöltések és a kalóz DVD-k terjesztése elleni küzdelmet.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • HappyBoy #1
    Na, ez már megint miért kellett?