HENT hírlevél

Tízezer hamis DVD Dubaiban

Több ezer kalóz DVD lemezt, több száz hamis, valamint illegálisan forgalmazott terméket találtak a dubai hatóságok egy ellenőrzési akció során. A lefoglalt árukat hamarosan bezúzzák - írja a The National.

Utcai árusok körében végzett ellenőrzések során közel kilencszáz darab hamis terméket, köztük ruhákat, parfümöket, órákat, műszaki cikkeket, valamint több mint tízezer darab kalóz DVD lemezt foglaltak le a dubai hatóságok. A hamisítványokon kívül illegálisan forgalmazott pornófilmeket, alkoholt, engedély nélkül termesztett gyümölcsöt és zöldséget is találtak a hatóságok. A razzia során közel 260 személyt állítottak elő. A vizsgálatok befejezése után a lefoglalt árucikkeket megsemmisítik.

A hamisítás az arab országoknak sem kevés problémát okoz. Dubaiban évente több tízezer hamis terméket foglalnak le: tavaly áprilisban például, több mint kilencvenezer darab kalóz DVD lemezt zúztak be egyszerre. Becslések szerint 2006-ban az Egyesült Arab Emirátusok hamisításnak köszönhető vesztesége megközelítette a hétszázmillió dollárt. A hamis áruk éves forgalmát 50 milliárd dollárra becsülik a térségben. A gyógyszerek, kozmetikumok, fogyasztási cikkek mellett, a legnagyobb arányban a hamis autóalkatrészek vannak jelen a piacon. Ezek részaránya meghaladja a 12 százalékot.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • menpe #1
    Hát már Dubai se szent...