Gyurkity Péter

CinemaNow és YouTube az LG Blu-ray lejátszóin

Az LG újabb két internetes portállal bővíti partnereinek listáját saját asztali lejátszói estében - a Blu-ray készülékekkel immár a CinemaNow teljes mozis kínálatát, valamint a YouTube tárházát is elérhetik a vásárlók.

A cég hivatalos közleményben jelentette be, hogy jövőre tovább bővítik a támogatott videómegosztó portálok körét. Itt eredetileg a Netflix szolgáltatás volt elérhető (az interaktivitást támogató és interneteléréssel érkező asztali változatok esetében), most azonban újabb nagyágyúkat vetnek be annak érdekében, hogy növeljék az eladásokat, felkészülve az előttünk álló nehezebb időszakra.

Arról már novemberben írtunk, hogy az LG elsőként alkalmazta ezt a funkciót saját lejátszóinál, a példát pedig gyorsan követte a Samsung, amely ezzel egy időben az Amazon oldalán igyekezett előnyre szert tenni egy olcsóbb, mindössze 200 dollárt kóstáló készülékkel. A CinemaNow és a YouTube kínálatának megjelenése azonban most azt jelenti, hogy 2009 elejétől az új lejátszókon elérhető lesz előbbi teljes mozifilmes kínálata, valamint az utóbbira feltöltött rövidebb felvételek teljes tárháza, amely megosztott videók millióinak gyors elérésében segít.

A CinemaNow nagyjából 14 ezer teljes mozifilmet kínál a vásárlóknak, az LG pedig itt egy gyors, azonnal elérhető streaming szolgáltatást ígér, amelynél további kiegészítést jelent az összes többi olyan online portál kínálata, amely szintén a CinemaNow motorjára alapozza működését (az egyes kiadványokat természetesen továbbra is meg kell vásárolni azok megtekintéséhez). A YouTube esetében a gyors és egyszerű keresésekre, valamint a korlátlan elérésre helyezik a hangsúlyt, a Netflix szolgáltatása pedig természetesen továbbra is elérhető lesz ezeken a készülékeken.

Az LG arra számít, hogy a nehezedő gazdasági helyzetben a tengerentúlon sokan mondanak majd le a drágább kábeltelevíziós csomagokról, ezzel pedig megugorhat az online tartalmak iránti érdeklődést. Ezt szeretnék kiaknázni az új partnerekkel, valamint az online funkciók támogatásával.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Alwares #2
    Hát nem hülye cég az LG sem! Jó meglátták a lehetőségeket és lehet megragadták a helyzetet. Kérdés, hogy mennyire fog beválni....
  • FoodLFG #1
    ójee az elmaradhatatlan lányok..
    Szerintem lehetne ilyen szavazást rendezni, ha már úgyis vége a 2008-as évnek, hogy melyik csaj volt a legszebb az esgé cikkekben