Berta Sándor

Ajándékok az utolsó pillanatban

Sokan hagyják az utolsó pillanatra a karácsonyi ajándékok megvásárlását. Vannak, akik még december 24-én is a boltokat járják. Kérdés persze, hogy mit lehet még ilyenkor venni.

A legtöbben a parfümökre vagy a fehérneműkre voksolnak, mondván azokat még karácsonykor is meg lehet vásárolni. A mai felhasználók szeretik ugyanakkor a hasznos eszközöket is, például a digitális képkereteket, az USB-kulcsokat, a különböző hordozható zenelejátszó készülékeket, köztük az iPodot. Akinek több pénze van, az vehet mobiltelefont a szeretteinek, esetleg egy notebookot vagy egy játékkonzolt. A legnagyobb problémát ilyenkor már a boltok készleteinek kimerülése jelenti, a vásárló örülhet, ha egyáltalán kap még valamit az üzletekben.

A nagy elektronikai cégek persze készültek az ünnepekre. A Wii Fit az egész családnak meglepetés lehet és nem csak arról gondoskodhat, hogy az ünnepek alatt felszedett néhány plusz kilót leadják az idősebbek és a fiatalok, hanem változatos szórakozást kínál kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A készülékkel összesen több mint 50 különböző aerobik-, izom- és jógagyakorlat végezhető el. A vezérlő és a játékok 90, a konzol pedig 250 euróba kerülnek.

Az idei karácsonyra a Sony egy különleges táncoló zenelejátszót dobott piacra. A Rolly nevű eszköz MP3-as fájlokat játszik le, miközben a kerekein gördül tova akár az asztalon is. Memóriája 2 gigabájtos és a zeneszámokat a miniUSB-porton keresztül lehet áttölteni. Lehetőség van akár teljes koreográfiák kidolgozására és felhasználására. Ezeket egy szoftverrel bárki létrehozhatja, de az internetről is letölthetők a már kész fájlok. A Rolly érdekessége, hogy gyors zene esetén olyan, mintha fel akarna robbanni és vadul pörögni kezd, míg klasszikus művek esetében lelassítja a tempóját. Ezt egészítik ki a különböző fényhatások. A készülék Bluetooth-kapcsolat segítségével összeköthető a mobilokkal és így akár vezeték nélküli hangszóróként is alkalmazható. A fekete és fehér színben kapható dobozka ára potom 350 euró.

Az Aura nevű mobil inkább egy valódi remekműnek tűnik, mint egy átlagos fogyasztási cikknek. Kerek kijelzőjét zafírüveg díszíti és 16 millió szín megjelenítésére képes. A telefonban van MP3-lejátszó és két megapixeles kamera, valamint támogatja az EDGE technológiát. Beépített memóriája 2 gigabájt. Az egyetlen vásárlóriasztó szempont a 2000 eurós ár lehet.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Justil #19
    különben meg ja, boldog karácsonyt mindenkinek!
  • Justil #18
    "cikk"
  • Justil #17
    baze, csak nekem bassza a csőröm, hogy ez a cikk egy undorító reklámdömping?
  • LPG #16
    Szóval ne bonyolódjunk bele, de képzeld el, van, akinek fontosabb dolga is akad. Az emberek java része egyik hónapról a másikra él, őket vettem a védelmembe a hozzászólásban. Én nyugisan megvettem amit akartam, szem előtt tartva azt hogy ne csak anyagi vonzata, hanem értéke is legyen a dolognak.

    Másrészt lelki, szellemi, családi síkra terelném az ünnepet - az anyagiasságot kizárva. A gyerekek, akik még talán hisznek a Jézuskás dologban - ők persze kapjanak ajándékot. De nem feltétlenül mobiltelefont, gyilkolós játékot.
  • LPG #15
    A VDSZSZ tagjainak is
  • LPG #14
    Értelmezd a hozzászólásom. Persze, okos ember előrelátó, nem állítottam az ellenkezőjét a hozzászólásomban.

    Boldog karácsonyt mindenkinek!
  • GG #13
    Eladóként a következőket mondanám (jelenleg is dolgozok):P : Vannak fasza kiállított darabok alig pár ezren fogdosták össze DE egy domesztoszos szivacs csodákra képes. :P
    Na poénon kívül: Az szerintem aki most megy vásárolni az vagy túl elfoglalt(mint én aki itt bassza a rezet) vagy lusta vagy rosszabb esetben szimplán hülye. 3 lehetőségből egyik se szerencsés, és persze a 3 szindromában leledző vásárlok a legfelháborodtabbak hogy miért nincs az a termék ami a slágger és miért nincs belőle még raktáron még. Én kedvesen el mondom, hogy nincsen és miért nincsen.
    BOLDOG KARÁCSONYT!
  • Molnibalage #12
    Én nem loholok, csak szimplán nem ért ide 3,5 hét alatt. Kedves...
  • Lazarus #11
  • offspring #10
    na persze majd elmegy júniusban ajándékot venni ;)