Berta Sándor

Németországban 25 millióan vásároltak online ajándékot

Egyre többen vásárolják meg az interneten a karácsonyi ajándékokat. Németországban 25 millióan élnek ezzel a lehetőséggel, ez 1,3 millióval több mint tavaly.

A BITKOM szakmai szervezet felmérése szerint leginkább azok vásárolják meg a karácsonyi ajándékokat az online üzletekben, akik az utolsó pillanatokra hagyják ezt a dolgot, vagy kényelmesek és el akarják kerülni az ünnepi tumultust. A tapasztalatok azt mutatják, hogy az elmúlt években nem csak a vásárlási szokások alakultak át, hanem az ajándékok összetétele is megváltozott. Egyre népszerűbbek a beváltható online kedvezmények. A legtöbb bolt, számos streaming-szolgáltató és online videotéka kínál ilyeneket. Ezek lehetnek levásárolható pontok, vagy korlátlan, illetve meghatározott számú fájl letöltését biztosító kuponok. Németországban az emberek 12 százaléka választja e konstrukciókat, mert egyaránt felhasználhatók különböző tartalmak, MP3-as fájlok, számítógépes játékok vagy éppen e-könyvek letöltésére. További előnyük, hogy akár egy-egy bizonyos időszakra is aktiválhatók.

Szintén népszerűek a koncertjegyek vagy a sportrendezvényekre szóló belépők. Ezeket vagy postai úton küldik ki, de előfordul olyan is, amikor ki kell őket nyomtatni, illetve a mobiltelefonokra is elküldhetők. Keresettek a repülőutakra és az utazásokra beváltható kedvezmények is, de nem árt tájékozódni, hogy a kedvezmény pontosan mire is vonatkozik. Az ünnepi hangulatba könnyen bosszúság vegyülhet, ha utólag kiderül, hogy a megajándékozott személy nem pontosan azt kapta, amire az előzetes tájékoztatás alapján számított.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • lapaleves #1
    benn is rohadt az összes cucc hong kongban, elszállítani se tudják. szerintem elég durva szállítási idők lesznek.