Berta Sándor

Seamee: közösségi platform Bluetooth alapokon

A közösségi oldal azt szeretné elősegíteni, hogy az egymással a világhálón megismerkedő emberek személyesen is találkozzanak.

A seamee ezért hozta létre a kifejezetten mobiltelefon-tulajdonosoknak szánt szolgáltatását, amely a Bluetooth-technológiára épül. A rendszer megkeresi azokat a regisztrált tagokat, akik éppen az illető közelében tartózkodnak. "A seamee ötletének hatására alakult meg a Second Life. Az emberek találkoznak egymással a virtuális világban, felveszik az avatárok alakját, arcát és van, aki még szeretkezik is. Azonban hiányoznak a felhasználók közötti közvetlen beszélgetések" - hangsúlyozta Barbara Novak, a portál társalapítója.

A szolgáltatás neve a search és a meet szavak összevonásából született. A tagok közötti keresés online történik és a hálózaton belül négy kategória közül választhatnak a látogatók. "Az internetezők négy részleg közül választhatják ki az aktuális élethelyzetüknek leginkább megfelelőt. A Job rovat az álláskeresők, a Business az üzleti kapcsolatok iránt érdeklődők, a People és a Love pedig az azonos hobbival rendelkezők, illetve a társat keresők számára készült" - tette hozzá a vezető.

A seameenek van mobil változata is, amelynek használatához előbb egy kis programot kell letölteni az internetről, majd azt telepíteni. A szoftver a Bluetooth-porton keresztül kommunikál a fő rendszerrel és a közelben található aktív seamee-tagok után kutat. Ez történhet egy buszon, egy vonaton vagy akár egy bárban. A program kilistázza az aktív seamee-látogatókat. "Először mindenki egy névtelenséget biztosító mobil chaten keresztül léphet kapcsolatba a számára szimpatikus személyekkel. Persze a célunk az, hogy a két ember később a valóságban is találkozzon egymással és akár a mobiljukon keresztül beszéljenek meg egy találkozót. A mai világban a trend egyértelműen az online tartalmak és szolgáltatások mobil használata felé mutat" - mondta Barbara Novak.

A seamee egyelőre csak német nyelven érhető el, de már tervezik az angol változatot is. Ahhoz, hogy a portál sikeres legyen, legalább 100 000 regisztrált tag kellene, ezt a számot az üzemeltetők várhatóan az idei év végére érik el.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • fradimail #1
    Jóslatom:Nagy pénz és lehetőség van benne!Miért nem Én találtam ki!?