Berta Sándor

Playyoo: közösségi lap mobiljátékoknak

A mobiltelefonok tulajdonosai a jövőben akár ingyen is hozzáférhetnek majd a mobil játékokhoz a Playyoo nevű cégnek köszönhetően.

A vállalkozás célja egyértelmű: egy a mobil játékok terjesztésére szakosodott új közösségi portállá akarnak válni. "Mi szeretnénk lenni a mobil játékok YouTube-platformja" - jelentette ki Thomas N. Burg, a Playyoo szóvivője. Az oldal két megoldást kínál a felhasználóknak. Az első, hogy bárki ingyen tölthet le különböző programokat a mobiltelefonjára, a második viszont, hogy egy játékkészítő szoftver segítségével bárki akár a saját alkalmazását is létrehozhatja. Utóbbi kategóriában 40 000 euróval támogatják a legjobb fejlesztéseket. A honlap működtetői ezenkívül a profi fejlesztőkre is gondoltak, az ő számukra egy külön Flash-kiterjesztést tettek letölthetővé.

A platform azonban nem csak egy letöltőhely lesz, hanem egy új közösség is, amelynek tagjai egymás között csereberélhetik saját vagy mások mobil játékait. Megjegyzéseket is fűzhetnek az egyes programokhoz, értékelhetik őket, sőt akár mobiljáték versenyeket is rendezhetnek. "Maga az alap alkalmazás egy hibrid szoftver, amely az Adobe Flash Lite-on alapul. Segítségével a számítógép előtt ülve konfigurálhatjuk a profilunkat, megadhatjuk, hogy milyen típusú játékok érdekelnek minket. Lehetőségünk van arra, hogy a nekünk tetsző programokat a PC-n teszteljük" - hangsúlyozta Thomas N. Burg.


A Playyoo rendszere érzékeli, hogy kinek milyen játékok tetszenek és csak azokat kínálja letöltésre. Az egyes alkalmazások mérete átlagosan 80 kilobájt. "Természetesen akadnak kivételek, akár fél megabájtos játékok is. Letöltés után a felhasználóknak telepíteniük kell őket. A Playyoo-t már támogatják a Nokia, az LG és a SonyEricsson legújabb készülékei, amelyekbe az alapszoftvert már gyárilag integrálták.

"A Playyoo-t jelenleg egy magán befektető finanszírozza. Később a terveink szerint a portált a reklámbevételekből működtetnénk. Felmerült az az ötlet is, hogy a játékokban helyezzünk el hirdetéseket vagy a programok előtt sugározzunk rövid reklámklipeket. A játékok azonban továbbra is ingyenesek lesznek" - szögezte le végül a Playyoo szóvivője.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!