Gyurkity Péter

Még több reklám a YouTube oldalain

A Google új reklámozási felületet mutatott be saját tartalommegosztó portálján, amely egyetlen kattintással lehetővé teszi a termékek és szolgáltatások megvásárlását. Első lépésben az USA-ban elérhető az újítás.

A keresőcég jelezte, hogy az új reklámok már elérhetők az egyes felvételek lapjain. Ez nem más, mint egy egyszerűsített vásárlási lehetőség, amely a megosztott tartalom, valamint a felhasználói igények alapján válogat a kínálatban. A legfontosabb újítás, hogy közvetlen hivatkozások mutatnak a partnerek és a nagy online boltok oldalaira, hogy ezzel is növeljék azok forgalmát.

A közvetlenül a felvételek alatt megjelenő hirdetések révén ezentúl kevesebbszer kell majd rákérdezni, hogy pontosan milyen aláfestő zene fut a videó alatt, illetve hogy egyáltalán mi is a megtekintett alkotás neve és fontosabb adatai. A megoldás ugyanis pontosan azzal a céllal készült, hogy a felvételeket megtekintő felhasználók könnyen és gyorsan jussanak el azon oldalakra, ahol megvásárolhatják azokat - ez nyilván előnyös a forgalmazóknak, másfelől pedig a Google-nak is, hiszen a reklámokból számukra is csurran-cseppen némi pénzmag.

Az egyes felvételek beazonosítása révén pedig még azon alkotások esetében is a forgalmazók járhatnak jól, amelyeket eredetileg felhasználók töltöttek fel. Ezt a megoldást korábban azzal a lehetőséggel lebegtették meg a látogatók szeme előtt, hogy az illegális példányok feltöltőit megbüntethetik a jogsértések miatt, most azonban a kiadók és stúdiók eltérő célokra is felhasználhatják azt. Az általuk beazonosított és maguknak követelt felvételek alatt ugyanis szintén megjelenhetnek a reklámok, vagyis még több látogató mehet át az Amazon és társai oldalaira, hogy hivatalos forrásból szerezze be a kívánt termékeket.

A hirdetések első körben az amerikai (és kanadai) felhasználók számára jelennek meg, ám a Google tervezi az egyéb régiók bevonását is, ami a partnerek listájának kibővítését is jelenti majd.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • [HUN]FaTaL #2
    Vannak reklámok bármely oldalon?:D
  • KarmaXXL #1
    Vannak reklámok a Youtube-on?