SG.hu

A Sun uralja a lemezes adattárolók piacát

Az IDC szerint a Sun 29%-os bevétel-növekedést ért el a lemezes adattárolók dinamikusan bővülő piacán 2008 II. negyedévében, és ezzel valamennyi jelentős szállítót lekörözte.

Az előző év azonos időszakához képest az elmúlt két év során a mostani volt a legnagyobb mértékű növekedés a külsőlemezes tároló-rendszerek értékesítésében. A második negyedévben a lemezes tároló-rendszerek értékesítése világszerte továbbra is erőteljes növekedést mutatott, és a teljes piac bevétele elérte a 6,9 milliárd dollárt, ami 2007 II. negyedévével összehasonlítva 10,9%-os növekedést jelent. A Sun lemezes adattároló értékesítései 2008 II. negyedévében csaknem minden fontosabb bevételi kategóriában lehagyták a piacot.

Az előző év azonos időszakához képest a Sun a teljes piaci spektrumban 29,2%-os növekedéssel 494 millió dolláros bevételt ért el 2008 II. negyedévében. A vállalat immár 19 egymást követő negyedév óta őrzi első helyét a Unix egységek szállításában, egyúttal pedig a leszállított Unix terabájtok tekintetében is átvette a vezetést. A középkategóriás termékek értékesítése is lendületes volt, így a Sun árbevétele, valamint a vállalat által szállított egységek és terabájtok száma egyaránt gyorsabban nőtt a piac egészénél.

"A mai eredmények ismét csak azt bizonyítják, hogy a Sun egyedülálló, nyílt megközelítésmódja az adattároló megoldások terén egyre elfogadottabbá válik a legfontosabb érintettek, vagyis az ügyfeleink körében" - mondta Jason Schaffer, a tároló-termékek részlegének főigazgatója. "Mivel egyre több nagyvállalat, illetve internetes cég a Suntól vár megoldást a fokozott megtakarítások és rugalmasság elérésére, így a Sun tárolótermék portfoliójának egyre gyorsabb elterjedésével számolhatunk."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!