SG.hu

Solaris kerül a HP ProLiant szerverekre

A HP és a Sun Microsystems ma bejelentette, hogy több évre szóló partnerségi megállapodást kötnek, amely lehetővé teszi a HP számára, hogy a Sun Solaris 10 operációs rendszerrel értékesítse a HP ProLiant blade szervereit és rendszer platformjait, valamint technikai támogatást is nyújtson a programhoz.

Az új OEM megállapodás szerint ezentúl a Sun a HP ProLiant operációs rendszereinek stratégiai beszállító partnere lesz, a Solaris pedig a HP ProLiant platform kulcsfontosságú operációs rendszerévé válik. A megállapodás értelmében a vállalatok szorosabbra fűzik együttműködésüket, hogy közös erővel növeljék a keresletet mind Solaris mind pedig OpenSolaris-al ellátott, HP ProLiant szerverek és blade szerverek iránt. A vállalatok további együttműködést is terveznek, például integrálják a HP ProLiant szervereken a Solaris 10-et és a HP Insight szoftvert, ezzel is javítva a használhatóságot és kezelhetőséget.

"A HP ezzel a lépéssel teljesíti ügyfelei kérését, akik már jelezték: a különféle alkalmazási követelményeik támogatásához szükséges lenne kiterjeszteni a HP ProLiant -en elérhető operációs rendszereinek körét." - mondta Mark Potter, a HP BladeSystemért és Insight Szoftverért felelős alelnöke. "A Solaris és a HP ProLiant szerverek kombinálása kiváló teljesítményt, skálázhatóságot és virtualizációs képességeket eredményez x86-os szerver környezetben, ráadásul költséghatékony megoldást biztosít a két vállalat ügyfeleinek." - teszi hozzá.

"A Solaris rendszer integrálása a HP ProLiant szerverekkel drámai mértékben növeli a Solaris piacát x86-os szerverkörnyezetben." - mondta John Fowler a Sun Microsystems rendszerekért felelős alelnöke." A Solaris iránt növekvő kereslet és a piac pozitív reakciója tovább segíti a rendszer elterjedését és elfogadását. A gazdaságos üzemeltetéssel és az olyan, áttörést jelentő technológiákkal, mint a ZFS és a DTrace egyedülálló támogatást nyújthatunk több ezer független alkalmazásfejlesztő számára."- mondta Fowler.

A HP ProLiant az elmúlt év negyedik negyedévében elért 38,2 százalékos piacrészével piacvezetővé vált az x86 szerverek között, a Solaris pedig erős piaci támogatásával és több mint 4300 egyedi x86-alkalmazással rendelkezik, így a közös Solaris HP ProLiant megoldás már eddig is jelentős számú üzletkötéshez járult hozzá. A Solarist választó HP ProLiant ügyfelek egy kézből juthatnak hozzá a teljes infrastruktúra megoldáshoz és adatközponthoz, így egyszerűbb és költséghatékonyabb a vásárlási folyamat. Az ügyfelek számára az is nagy előnyt jelent, hogy a HP a Technology Services keretében foglalkozik a kapcsolódó hibabejelentésekkel, a Sun pedig a Connected Services rendszerén keresztül folyamatosan biztosítja a szoftverfrissítéseket.

A megállapodás eredményeként a HP növelni fogja részvételét az OpenSolaris közösségben, ahol más felhasználókkal együtt az operációs rendszer funkcióinak fejlesztésén és átjárhatóságán is dolgozni fog.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!