Berta Sándor

Ingyen elérhető a Marillion új albuma

A brit rockbanda a fájlcserélő hálózatokon ingyen hozzáférhetővé tette a nemrég elkészült dupla albumát.

Az akcióban bárki szabadon letöltheti a kiadványt, azonban az egyes dalok először való meghallgatása közben egy felbukkanó ablak jelenik meg. Az ebben található üzenetben a zenekar tagjai megkérik az illetőt, hogy adja meg az e-mail címét. A jövőre 30 éves jubileumát ünneplő progresszív rockegyüttes ezzel a lépésével egy számára teljesen új úton indult el és olyan zenekarokhoz csatlakozott, mint a Radiohead, a Nine Inch Nails és a Charlatans.


"Az e-mail címüket megadó személyeknek a következő turnénk koncertjegyeit és rajongói tárgyakat kínálunk megvásárlásra. Kezdetben a zenénk ingyenes terjesztését nagyon elleneztem, mivel azt vallottam, hogy egy olyan nagy múltú banda vagyunk, amely mindig is hanghordozókon adta ki az albumait. Ennek ellenére hiszem, hogy a rajongók így is meg fogják vásárolni az október 20-án megjelenő Happiness is the Road című CD-nket. Minket, az eladásainkat eddig nem érintette károsan a fájlcserélés. Ennek talán az lehet az oka, hogy a régi rajongóink többsége a hanghordozókat részesíti előnyben. Azonban tisztában vagyunk az internet zeneiparra gyakorolt befolyásával. Egyszerűen ki akarunk próbálni egy új dolgot és meglátjuk, hogy mi történik" - nyilatkozta a BBC-nek Mark Kelly, a Marillion billentyűse.

A Marillion találta ki a szakemberek által egyszerűen csak Fan-Fundingnak nevezett módszert, melynek lényege, hogy a zenekarok a rajongóik pénzügyi támogatását kérik. 1997-ben úgy tűnt, hogy meghiúsul a rockbanda amerikai turnéja, mert a kiadójuk nem akarta támogatni őket. Mark Kelly azonban felhívást tett közzé, amelyben a rajongók segítségét kérte és így gyűlt össze a turné megrendezéséhez szükséges 60 000 dollár. Azóta a Marillion tagjai rendszeresen kérik rajongóik segítségét.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Sanyix #3
    "1997-ben úgy tűnt, hogy meghiúsul a rockbanda amerikai turnéja, mert a kiadójuk nem akarta támogatni őket. "

    ENNYI

    Rohadjon meg az összes kiadó!
  • M0rph3u5 #2
    éljen a p2p!
  • artschi #1
    ez odabasz... minden tisztelem a Marillion-é!