MTI

Kicserélték a Magyar Telekom ellopott kábeleit

A Magyar Telekom szakemberei szerdán reggel befejezték a hibaelhárítást a kábellopás miatt megrongálódott vezetékes hálózaton Budapest XIX. kerületében, így ismét hibamentesen működnek a vezetékes távközlési szolgáltatások - tette közzé a cég a honlapján.

A szeptember 5-ei bűncselekmény miatt a kispesti előfizetői vonalakon bekövetkezett szolgáltatás-kiesés elhárítását "szünet nélkül" végezték a Magyar Telekom szakemberei. A kiemelt intézményi és vállalati ügyfeleket követően folyamatosan állították helyre a lakossági előfizetői vonalakat, így azok mintegy kétharmada 3 napon belül ismét működött. Szerda reggeltől az utolsó megrongált vonalakon is újból elérhetők a vezetékes távközlési szolgáltatások az ügyfelek részére.

A Magyar Telekomot ért károk felmérése még folyamatban van, előzetes becslések szerint a kár összege - a helyreállítások költségével és a kiesett forgalom értékével együtt - meghaladhatja az 50 millió forintot is. A hasonló, nemegyszer azonos helyszínen megismétlődő károkozások megelőzése érdekében a Magyar Telekom továbbra is fenntartja biztonsági intézkedéseit. A tömegessé vált kábellopások azonban valamennyi távközlési és más hálózatüzemeltető szolgáltatót károsítják, és a jelenlegi szabályozási környezetben számítani kell azok ismétlődésére - hívja fel a figyelmet a Magyar Telekom közleményében.

A telekommunikációs cég aktívan támogatja a kábellopások letörésére és a színesfém-kereskedelem átláthatóbb szabályozásának kialakítására irányuló hatósági, önkormányzati és vállalati kezdeményezéseket. A Magyar Telekom a hatályos általános szerződési feltételeiben foglaltaknak megfelelően a szolgáltatások havidíjának a szolgáltatás-kiesés idejére eső arányos részét jóváírja ügyfeleinek a következő számlán - tudatta a cég.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • uniu #2
    vagy C-tipusu bonozok, vagy reti negerek, esetleg buckalakok ?:))
  • szombi #1
    orkok voltak, tuti.