Gyurkity Péter

Fizet a letöltőknek egy új online zenebolt

Az ingyenes letöltések után vágyakozók és az új zenei tartalmakat akár pénzért is megvásárolni hajlandók várakozásait ötvözi a Popcuts, amely az első vásárlás után részesedést kínál az ezt követő letöltések bevételeiből.

A Popcuts üzemeltetői az alábbi elgondolásra építik vadonatúj online zeneboltjuk működését: a felhasználó letölt egy új dallamot, az első ilyen vásárlás után pedig minden egyes alkalommal jutalmat kap, amikor mások ugyanazt a számot szerzik be maguknak. Ezzel a kezdeti kiadás után az eredeti összegnél jóval nagyobb bevételre tehetünk szert, mindössze a kelendő dallamok gyors megvásárlásával.

A portál egységesen 99 centért árulja a zeneszámokat, az első letöltés után pedig a többi felhasználó által kezdeményezett vásárlásokból némi részesedést csöpögtet a felhasználóknak. Ezt egyelőre hitelként lehet felhasználni, amennyiben további számokat vásárlunk meg, ám a jövőben (legalábbis a tervek szerint) akár be is gyűjthetjük majd a jutalmat készpénz formájában. Arról nem szól a fáma, hogy pontosan mekkora összeget lehet összegyűjteni az ilyen részesedésből, ám az eredeti kiadást (99 cent) gyorsan bepótolhatjuk.

A portál kínálata egyelőre nem túl bőséges, hiszen nagyjából 700 dallamot kínálnak letöltésre mintegy 200 előadótól. Mindazonáltal terveik között szerepel további előadók elcsábítása, nagyobb terjesztők, valamint kiadók megszerzése is, amely az igazi áttörést jelentheti majd számukra. Az oldal a bevételek 10-20 százalékára tart igényt az egyes zeneszámok esetében, az előadók pedig meghatározhatják saját részesedésüket - a maradék jut azon felhasználóknak, akik vásárlásra szánják el magukat. Ezzel szerintük végre megfelelő megoldást kínálnak azok számára, akik ragaszkodnak az ingyenes letöltésekhez, hiszen a végeredmény ugyanaz - már ha időben és kellőképp népszerű számokat töltünk le.

Elemzők szerint a Popcuts jövője egyelőre kétséges - nem biztos, hogy ezzel a modellel vonzó ajánlatot tud tenni a nagy kiadóknak, és helyt tud állni az iTunes és a többi nagy online platform versenyében.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • chuky123 #13
    Pfáj hánynom kell a MLM-töl. Meg azoktól is akik bedölnek ennek a baromságnak.
    MLM is majdnem egyenlő piramisjátéktól csak ott még vmi gagyi termékeket akarnak rádsózni. Ott is az a lényeg hogy minnél több embert szervezz be magad alá.
    Az a hülye Kósa L. Adolf is MLM-t nyomja ügyvéd létére. Grat neki hogy annyi embert meg túd téveszteni. Miller is lett mert a piramis csúcsán van
  • dez #12
    Meggazdagodni ezzel nem nagyon fogsz, viszont más számokat is meg tudsz venni az összekuporgatott pénzből. :) Most azt nem tudom, hogy más portálokon mennyi egy szám, de biztos sokan lesznek, akik inkább itt veszik, akár drágábban, mert szeretnek kuporgatni. :)
  • dez #11
    (Szóval végülis olyan, mint a sima kereskedelem, csak sokkal több szint van, és 1-1 szint részesedése kevesebb, viszont sok kicsi sokra megy. Célja a forgalom növelésének erősebb motiválása.)
  • dez #10
    Rosszul, mert az a piramisjáték, ami mögött nincs áruforgalom. Ennek a dolognak a tisztes neve MLM, azaz multi level marketing, és teljesen legális. Különben még a sima kereskedelmet is piramisjátéknak kellene tekinteni (nagykerek és kiskerek hálózata).
  • hpteso #9
    Ez egy akkora baromsag, azt hiszik amiert fizetnek nekem attol jobban kell a szam. Nekem normalis zene kell normalis penzert, es azert is akarok fizetni. Szinte mar olyan mint az MLM rendszer. Nem meggazdagodni akarok a termektol, hanem kell a normalis termek.
  • Lavigne #8
    erre gondoltam én is. valami nagy előadótól veszek számot, aztán az nem 3-4 cent lesz egy fél év múlva :D
  • bardocz #7
    Csak én akkor már inkább megveszem boltba cd-n,amihez talán még bónuszdvd is jár,és kézzelfogható :-)
  • PyRex #6
    de én ezt nem értem, most ha letöltök egy számot, akkor az összes ember, aki ezután letölti, az azoktól befolyó összegből kapok valamennyit? ha mondjuk kikerül egy szám és letöltöm legelőször, és utána mittudomén leszedik 10 ezren, akkor még ha csak 0,1 centet fizet az sem rossz :)
  • bardocz #5
    Másodikra is annak fog tűnni,sőt,harmadikra is,és nem véletlenül
  • rigidus #4
    Nekem ez elso hallasra egy kicsit piramisjatek szagu.