Berta Sándor

Elektronikusan érkeznek a nyaralási üdvözletek

Általában sokan küldenek a nyaralásukról üdvözlőlapokat az otthon maradt rokonaiknak, ismerőseiknek. Napjainkban azonban ezt egyre többen SMS-ben vagy e-mailben teszik.

Vannak, akik a hűsítő tengeri hullámok árnyékából is előszeretettel küldenek SMS-t, MMS-t vagy írnak e-maileket. Németországban az emberek 66 százaléka még mindig a régi, jól bevált postai levelezőlapokhoz ragaszkodik, azonban 26 százalékuk SMS-t, 10 százalékuk üdvözlő e-mailt ír, 3 százalékuk pedig MMS-t küld a nyaralásáról. Ez derült ki a BITKOM német szakmai szervezet felméréséből. A megkérdezetteknek csupán az ötöde jelentkezik az otthon maradóknál telefonon, 15 százalékuk viszont semmilyen módon nem üzen és nem jelentkezik.


"A németek évente 23 milliárd SMS-t küldenek el. Ez elsősorban a korábbiaknál alacsonyabb áraknak és a jobb hálózati lefedettségnek köszönhető" - jelentette ki August-Wilhelm Scheer professzor, a BITKOM elnöke. A válaszadók 32 százaléka egyébként kizárólag elektronikusan úton üdvözli az ismerőseit, sokan vannak, akik mindkét, tehát az elektronikus és a hagyományos utat is választják.

A Németország nyugati részén élők 28 százaléka SMS-ezik, de csupán 18 százaléka telefonál haza a nyaralásból. Ugyanez az arány a keleti régiókban élőknél 15, illetve 26 százalék. A 14 és 29 év közötti korosztály tagjainak 58, a 30 és 59 év közöttinek 30, míg a nyugdíjasoknak a 16 százaléka küld elektronikus üdvözlőlapokat.
Érdekesség, hogy a nyaralásból a férfiak 15, míg a nőknek csak a 6 százaléka küld SMS-t.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Cat #2
    Látom számodra kizárt, hogy valaki ha leszáll a repülője küld egy SMS-t, majd a nyaralás közepén felad egy képeslapot is :)
  • vajon kiki #1
    Nahát ! Ez örvendetes, hiszen így az emberek 125%-a üzen valamilyen formában a szeretteiknek ! (66+26+20+10+3 = 125 (!))

    Jó tudni hogy ilyen sokan gondolnak még a másikra ebben a rohanó világban is