MTI

Dél-Korea a nagy sebességű internetezés világrekordere

Nagy sebességű internetes hozzáférése jelenleg a világ összes háztartásából mintegy 18 százaléknak van, de a dél-koreai háztartások esetében az arány már 93 százalék, míg a hongkongiaknál 76 százalék.

Az adatokat a területen kutatásokat végző vezető nemzetközi intézet, a Gartner tette közzé, úgy becsülve, hogy a dél-koreai nagy sebességű internetezés 2012-re már a háztartások 97 százalékát éri el, míg világméretekben 25 százalék körüli részesedéssel rendelkezik majd.

A Gartner szerint a kisebb, illetve sűrűn lakott országok helyzeti előnyben vannak a nagy sebességű internetezésben: Hollandia is 74 százalékos részarányával dobogós és 60 százalék felett van még Svájc is. Japánban és az Egyesült Államokban a hozzáférés 54 százalékos, de a Gartner szerint ezeknek 2012-ig esélyük van további 20 százalékponttal növelni a részarányt, miként Új-Zélandnak és Ausztráliának is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Gericop #3
    De hülyeség százalékban számolni, mert ha mondjuk van egy szigetem, ahol lakunk ketten, külön ország vagyunk és mindkettőnknek van internet hozzáférése, máris 100%-okasak vagyunk... Közben mi ketten vunk, szemben az amerikai 52%-kal, ami nem tom hány száz milliót jelent... :D Szóval a százalék csak ilyen "jobb fényben feltüntetős hülyeség"
  • szombi #2
    hát ha amcsiknál csak 50%, akkor: DE, azt!
  • 05lampard #1
    És ott mit jelent az, h. "nagy sebességű"? :) Gondolom nem 2 mbit/sec :))