MTI

Lapbezárás egy Koránt bíráló film miatt

Amerikai fenntartója bezárta azt az internetes oldalt, ahová egy holland populista politikus szerette volna feltenni az iszlám szent könyvét bíráló dokumentumfilmjét.

A szolgáltató arra hivatkozott, hogy bírálatok érték a film tervezett befogadása miatt, s ezért felfüggeszti a honlap működtetését addig, amíg ki nem vizsgálják, hogy az alkotás nem sérti-e az idevágó szabályokat. Geert Wilders 15 perces, Fitna című dokumentumfilmje a politikus közlései szerint azt kívánja szemléltetni, hogy a Korán "fasiszta", Mohamed próféta pedig "barbár" volt.

A holland tévécsatornák elutasították a film bemutatását. A várható heves reakciók miatt a holland hatóságok március elején országszerte emelték a terrorellenes készültség szintjét.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Vorpal #5
    Várjunk csak - és ha nem fórumbot? csak el akarja hitetni?
    Vagy mi van ha azt akarja elhitetni hogy higgyük azt hogy nem fórumbot?
  • JL666 #4
    igen
  • bvalek2 #3
    Te egy fórumbot vagy?
  • JL666 #2
    nesze neked sajtószabaccccság!
  • bvalek2 #1
    Készítek én is egy dokumentumfilmet. Mivel én sem vagyok túl kreatív, nem lesz hosszú, csak kb. 15 perc. Azt kívánom szemlélteni vele, hogy Hollandia fasiszta, Geert Wilders pedig egy barbár. Jaaa, hogy nem tetszik a hollandoknak? Az azért van mert mind fasiszták. Jaaa, hogy sérti Geert Wilders-t? Az azért van, mert ő egy barbár.

    Iróniát félretéve, nekem megvan a Korán magyar fordításban, nincs vele semmi baj. A szeretetre és a békére tanít (és persze önvédelemre), mint a világ összes többi normális vallásának a könyve. Külön kiemeli, hogy el kell fogadni a keresztényeket és a zsidókat, mert ők is ugyanazt az istent tisztelik. Persze attól még meg vannak győződve róla, hogy nekik van igazuk, de ki nem így gondolkodik?

    Ez a "dokumentumfilm" csak háborús úszítás, és heccelés a kisebbség ellen. A németországi nácik is ezt csinálták, karikatúrákat (lásd: Mohamed gúnyrajzok) meg "dokumentumfilmeket" készítettek a zsidókról, hogy megutáltassák őket a németekkel. Aztán amikor koncentrációs táborba zárták őket, már nem tiltakozott a beetetett lakosság.

    Tehát Geert Wilders egy náci seggfej, és a náci propaganda jól bevált eszközét használja. Továbbá antiszemita, az arabok ugyanis szemita nép, Ábrahámtól származnak, annak Izmael nevű fiától.

    Geert! Nincs jobb dolgod? Vagy ennyire rondák a holland nők?