Berta Sándor

Online is látható lesz az Olimpia

Alig három hét van már csak hátra a pekingi Nyári Olimpiai Játékok kezdetéig, ezért az elektronikus sajtó munkatársai már gőzerővel készülnek a nagy eseményre. Internetes közvetítések is lesznek.

A két német közszolgálati rádió és televízió, az ARD és a ZDF bejelentették, hogy a nézőik az olimpiai tudósításokat az interneten is nyomon követhetik. Hasonló megoldást biztosít a Svájci Televízió (SF) is. Az egyetlen probléma: a szolgáltatásokat csak a német, illetve a svájci felhasználók vehetik majd igénybe. "Ennek oka a megvásárolt közvetítési jogokban keresendő. Ugyan biztos, hogy nem minden versenyszámot fogunk online is közvetíteni, azonban a nézők a legfontosabb eseményekről nem maradnak majd le. Az egyes versenyszámok kimaradásának oka prózai: az időeltolódás. Lesz ugyanis olyan viadal, amely közép-európai idő szerint hajnal négykor kezdődik" - közölte Ralf Pleßmann, az ARD sajtóosztályának sportszakértője.

Mindhárom műsorszolgáltató az élő online közvetítések mellett háttérinformációkkal, kiegészítő műsorokkal, szakértői chatszobákkal készül az olimpiára. Az SF külön internetes szerkesztőséget hoz létre az olimpia idejére, amely naponta 20 órában fog tudósítani a versenyszámokról. "Azt szeretnénk, hogy a nézőink minden friss információt azonnal megtudjanak és mindenről széles körűen tájékozódhassanak" - mondta Peter Küchler, a Svájci Televízió munkatársa.

Fontos szerepet kapnak - először az olimpiai játékok történetében - a digitális rádiók is, amelyek külön kiadásokkal és élő közvetítésekkel képviseltetik majd magukat. Az ARD még egy külön olimpiai rádiót is létrehoz, amely kizárólag az interneten és a DVB-T kompatibilis készülékeken lesz fogható. Ezenkívül választható a Zattoo és a Joost, ahol a regisztrált tagok számos televízió műsorából válogathatnak. Aki lemaradt az élő közvetítésekről, annak sem kell majd szomorkodnia, ugyanis az onlinetvrecorder.com szolgáltatás segítségével így is rögzítheti és megtekintheti a legfontosabb pillanatokat. Hazánkban érdemes lesz ellátogatni az olimpiáról hivatalosan tudósító MTV honlapjára, valamint a Telesport.hu oldalára.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tetsuo #3
    Ez a harmadik
  • Sanyix #2
    de
  • passatgt #1
    Nem érkezett még hozzászólás