SG.hu

5G rádiórendszert szállít az Ericsson

2017-ben érkezik a világ első kereskedelmi 5G New Radio (NR) rádiója a masszív MIMO és a többfelhasználós MIMO-technológiákhoz.

Az Ericsson kereskedelmi forgalomban elérhetővé teszi a masszív MIMO-technológiához a világ első 5G NR-rádiószolgáltatását; az első telepítések 2017-ben valósulnak meg. A cég elsőként biztosítja egy 5G-hozzáférésű hálózat minden összetevőjét a júniusban bejelentett 5G Plug-Ins és a már kereskedelmi forgalomban elérhető Radio System Baseband 5216 segítségével. Az AIR 6468 az első, kereskedelmi forgalomban elérhető NR-rádió. Támogatja az Ericsson masszív MIMO és többfelhasználós MIMO 5G Plug-In technológiáit.

"Amint egyre gyorsabban haladunk az 5G felé, előnyös lehet egy olyan rugalmas rádióplatform, amely nemcsak az LTE-hez, de a jövőbeli 5G NR szabványokhoz is telepíthető lesz.” - nyilatkozta Tom Keathley, az AT&T vezeték nélküli architektúrákért és tervezésért felelős alelnöke. Az AIR 6468 a fejlett antennarendszereket és nagyszámú irányítható portot kombinálva támogatja az olyan 5G technológiákat, mint a nyalábformálás, a masszív MIMO és – erre építve – a MU-MIMIO néven bevezetett többfelhasználós MIMO. Ezek a képességek a felhasználói élmény növelése mellett javítják a hálózat kapacitását és lefedettségét, illetve csökkentik az interferenciát. Az új rádió LTE-támogatást is biztosít, így a ma használt hálózatokon is alkalmazható.

A sűrű kiépítéseknél jelentkező interferenciaproblémákra adott válaszként a Baseband P614 lehetővé teszi új sávok aktiválását a kihívást jelentő helyszíneken az antenna rendszeren belüli és kívüli statikus és dinamikus források okozta passzív intermoduláció csillapításával (PIM-csillapítás). A spektrumoptimalizálásra egyre nagyobb szükség van, az Ericsson Uplink Spectrum Analyzer szoftvere pedig távolról képes azonosítani a külső interferenciát költséges mérőberendezések és helyszíni vizsgálatok nélkül. A pillanatnyi teljesítménymegosztás lehetővé teszi a különböző vivőfrekvenciák, sávok és különböző szabványú kommunikációs kapcsolatok közötti azonnali teljesítménymegosztást, amely optimalizálja a rádiós erőforrások felhasználását.

Peter Jarich, a Current Analysis fogyasztói és infrastrukturális szolgáltatások alelnöke elmondta: „A mobilszolgáltatók ma egyértelműen az 5G kereskedelmi bevezetésére irányuló versenyre összpontosítanak, miközben továbbra is energiát fektetnek a már meglévő LTE-hálózataikba. A kulcsfontosságú 5G-technológiák felé mutató, az új 5G-rádió és az LTE nyújtotta lehetőségeknek – kis cellák, licencelt és nem licencelt sávok kombinációi, Cloud RAN-hálózatsűrítés, spektrumoptimalizálás – köszönhetően az Ericsson portfóliójának új elemei és az Ericsson Radio System innovációi lenyűgöző és előremutató utat jelölnek ki.”

Az új hálózatkiépítések támogatására az Ericsson létrehozta az iparág első „Iparosított hálózatkiépítési szolgáltatások” (Industrialized Network Rollout Services) megoldását. A hálózattelepítés-kivitelezési platform (Network Deployment Delivery Platform) lehetővé teszi egy teljesen ellenőrzött és használatra kész bázisállomás helyszín teljes konfigurálását, telepítését, integrálását, próbaüzemét és átadását egyetlen kiszállással.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!