SG.hu

450 megabites letöltés az Ericsson új mobil technológiájával

Az Ericsson élesben mutatta be a legnagyobb mobilszolgáltatóknak a 450 Mbps-os adatátviteli sebességre képes új engedéllyel segített hozzáférés (LAA) technológiáját.

Az Ericsson bemutatta az engedéllyel segített hozzáférés (LAA) – más néven LTE-U – elnevezésű mobil technológiai innovációt, amely javítja a okostelefon-alkalmazások beltéri lefedettségét. Az LAA már éles üzemben működik az Ericsson fejlesztő laboratóriumaiban, támogatva az engedélyköteles és nem engedélyköteles spektrumok összevonását, ami akár 450 Mbps csúcssebességet tesz lehetővé és elősegíti a spektrum mobil és Wi-Fi eszközök közötti méltányos megosztását. Ezt az újabb technológiai mérföldkövet az Ericsson a Qualcommal együttműködésben fejlesztette ki. Piacvezető mobilszolgáltatók, köztük a Verizon, az SK Telecom és a T-Mobile US. már azt vizsgálják, hogy milyen teljesítmény-javulást tesz lehetővé az LAA a hálózataikat használó mobilos ügyfelek számára.

Az LAA – vagy más néven LTE-U – a nem engedélyköteles spektrumra is kiterjeszti az LTE előnyeit, azaz itt is megbízható és kiszámítható teljesítményt biztosít. Az engedélyköteles sáv biztosítja a teljes mobilitás mellett is zavartalan felhasználói élményhez szükséges alapot, míg az engedélyt nem igénylő sáv kapacitásbővítést és megnövelt adatsebességet tesz lehetővé.

Neville Ray, a T-Mobile USA műszaki igazgatója szerint: „Rendkívül biztató, hogy az Ericsson laboratóriumokban éles üzemben működő technológia máris megfelel az előre megfogalmazott várakozásoknak. Az 5 GHz-es nem engedélyköteles országos információs infrastruktúra (UNII) sávon több mint 500 MHz a kihasználatlan tartomány, és az LAA az eddiginél jobb hálózati teljesítményt biztosít az ügyfeleink részére úgy, hogy más Wi-Fi eszközökkel együttműködve minden vezeték nélküli felhasználó számára magasabb szintű élményt nyújt.” Az Ericsson LAA a hagyományos Wi-Fi felhasználók számára is javítja a rendszer teljesítményét. Az LAA által biztosított méltányos megosztás és az engedélyköteles/nem engedélyköteles sávok – 20 MHz engedélyköteles sáv és 40 MHz nem engedélyköteles



2015 negyedik negyedévétől az LAA is részét képezi az Ericsson kiscellás beltéri portfoliójának, amelybe beletartozik az (5000 négyzetméternél kisebb alapterületű épületekben használható) Ericsson RBS 6402 beltéri pikocella és az Ericsson Radio Dot System (közepes és nagyméretű épületekhez).

Thomas Norén, az Ericsson alelnöke és rádiós termékkörének igazgatója szerint: „A vivő-aggregáció 2014 egyik fontos technológiai trendje volt a mobil hálózatok terén, és máris látható, hogy az LAA bevezetése a mobil szolgáltatók egyik alapvető törekvése lesz 2015-ben. Az LAA-hez hasonló fejlesztések, amelyek javítják a felhasználói élményt és egyben a spektrum hatékonyságát is növelik, jelentős mérföldköveket jelentenek, amelyeket a mobil ágazat vezető vállalatainak ösztönözniük és támogatniuk kell.”

Bár az 5G szabványok még nincsenek kidolgozva, várhatóan napjaink LTE hálózatainak továbbfejlesztésén, valamint új rádiós technológiákon és felhasználási helyzeteken alapulnak majd. Az, hogy az LAA kiscellás architektúrákon magasabb frekvenciákat használ és ötvözi az engedélyköteles és az engedélyt nem igénylő spektrumsávokat, az 5G technológiák fő kutatási területeit jelenti. Ezek lesznek a legfontosabb területek a szolgáltatók számára saját LTE hálózataik fejlesztése során, hogy ki tudják szolgálni a fogyasztóktól, vállalkozásoktól és a gépek közötti internetes kapcsolatokból (IoT) eredő, a mobil szélessáv iránti egyre növekvő igényeket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!