Berta Sándor

Nőket árul az eBayen az Amnesty International

Szokatlan akciót indított az Amnesty International svájci részlege: a népszerű aukciós portálon összesen több mint 200 kitalált nőt kínál eladásra, hogy így hívja fel a figyelmet az emberkereskedelemre.

A nőket rejtve, autóként, televízióként vagy számítógépként árulják. Az AI szerint ma az embereket gyakran ugyan adják és veszik, mint az árucikkeket. A legfrissebb felmérésekből kiderült, hogy csak Európában évente kereken 500 000 nőt és lányt adnak el vagy kényszerítenek prostitúcióra.

"Napjainkban a nőket majdhogynem olyan könnyen meg lehet vásárolni, mint a különböző termékeket az eBayen. Már az Euro 08 a nőkereskedelem ellen című kampányunk keretében is foglalkoztunk a témával. Az aktuális kezdeményezésünkkel gyakorlatilag ehhez a kezdeményezéshez csatlakozunk. Szeretnénk sok embert egyszerre elérni és erre az eBay tökéletes" - jegyezte meg Pius Walker, az akcióért felelős walker & Co zürichi reklámügynökség névadója.

Az ötlet két kreatív alkalmazott, Nik Hodel és Martin Arnold nevéhez fűződik. "Venni semmit sem lehet. A látogatók először nem is tudják, hogy a mi kampányunkról van szó. Aki azonban kíváncsi a részletekre, az könnyen rájöhet a lényegre és aláírhatja az online petíciónkat. Mindenesetre érthető, hogy néhányan megdöbbenéssel fogadták, amikor kiderült, hogy a Mercedes, 1986, luxus pur vagy a Nila Pioneer barna/fekete, közvetlenül megrendelhető ajánlatok nem egy autóra, illetve egy háztartási készülékre vonatkoznak" - tette hozzá Pius Walker.

Az emberkereskedelem a fegyver- és a drogkereskedelem mellett az egyik legkifizetődőbb szervezett bűnözési ág. Világszerte nem csak nőket és lányokat, de gyerekeket és férfiakat is eladnak, rabszolgasorba kényszerítenek és olcsó munkaerőnek használnak. A nemzetközi szervezet több millióra becsüli a világszerte eladott emberek számát, akiknek a 80 százaléka nőnemű. Őket gyakran ígéretekkel, fenyegetéssel vagy zsarolással veszik rá a prostitúcióra.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • atlagember #11
    Hol lehet nőt venni?
    Én is akarok venni egy keleti, barna, 20-as rabszolgát. Prostiért sem kellene fizetni, ráadásul megcsinálna itthon mindent. Dupla haszon, csak egyszer kell kifizetni.
    Mondja már meg valaki, hogy hol árulják!
  • duke #10
    "Nőket árul az eBayen az Amnesty International"

    Baszak meg,ezek szerint hiaba licitaltam.Pedig ket arverest is megnyertem,szemetek jol atvertek.
  • Csaba42 #9
    Mekkora egy köcsög tajparaszt vagy. Kíváncsi lennék, ha valamelyik közeli lány-, vagy nőismerősödet (anya/nővér/húg/barátnő) látnád viszont az E-Bayen, akkor őt is kurvának titulálnád-e. Szólj, ha lesz, mert akkor én annak fogom.
  • Frayer #8
    Én is szeretnék venni egyet, hogy legyen egy játszótársa a tesómnak.
  • Akuma #7
    Ezek nem feltétlen kúrvák. Megfenyegetett, illetve megzsarolt nőkről és fiatal lányokról van szó nagyrészt. Valamint egyszerű értéktárgyaknak vannak feltűntetve, gondolom titkosított beszélgetésen rendezik, hogy melyik áru melyik nőt takarja... Más meg nem fog megvenni pl egy mosógépet 1,2 millió forintért. Persze ez csak példa volt.
  • archkoven #6
    És hol lehet megvásárolni ezeket a kurvákat? mert sehol sem találom az ebay-en.
  • sathinel #5
    Van még ilyen? felmész a netre, és otthonában fogadnak az örömlányok mostanában. De van már sok oldal ahol csak szexpartnert kereshetsz annélkül hogy pénzt kérne. Rohadtul nem értem hogy lehet eladni valakit ilyesmire. Vagy csak durván elmaradott országokban. + bizonyos országokból ha feleséget akarsz akkor neten válogathatsz köztük, majd kifizeted az utiköltséget, és egy jobb helyzetben lévő országba tud menni, akár a gyerekével, és ezért még hálásak is. Semmi zsarolás, stb.
  • bakagaijin #4
    Jaja, vásárlók megtévesztése. Gondolom ha rendelsz akkor rendelnek neked egyet valamelyik ex-szovjet mail-order bride oldalról és csinálnak valamit a különbözettel.
  • zyppy #3
    ésha rendelek egyet, mit hoznak ki?
  • A1274815 #2
    500000 nekem egy kicsit nagyon magasnak tűnik. Borzasztó, hogy létezik még ilyen. Kapják el a tetteseket.