Berta Sándor

Elkelhet az eBay apróhirdetés-részlege

Az online aukciósház üzletágáért több érdeklődő is verseng.

A Bloomberg bennfentesektől származó értesülései alapján az eBay apróhirdetés-részlege számos piaci szereplő érdeklődését felkeltette és közülük többen ajánlatot is készülnek tenni, illetve már tettek is az egységért. Az egyik ajánlattevő az Axel Springer médiakonszern és a Naspers dél-afrikai médiaóriás, illetve az általuk támogatott befektetői csoport, amelynek tagja többek között a KKR társaság.

Egy másik érdeklődő az Adevinta ASA nevű norvég marketingcsoport, amely már szintén megtette a részlegre vonatkozó ajánlatát, míg egy harmadik csapatot az a konzorcium alkotja, amelyben megtalálható a Blackstone Group, az Enay, a Permira és a Hellman & Friedman. A Permira résztulajdonosa az Allegro nevű online aukciós oldalnak, míg a Hellman & Friedman céghez az Autoscout24 GmbH digitális autópiactér köthető.

Az eBay, valamint az Adevinta, az Axel Springer, a Blackstone, a KKR, a Naspers és a Permira képviselői nem akartak reagálni a Bloomberg megkeresésére, míg a Hellman & Friedman egyelőre elutasította a válaszadást. Az apróhirdetés-részleg értékesítése akár 8-10 milliárd dollár bevételt is jelenthet az aukciós vállalatnak és Európában ez lehet a területen az elmúlt évek legnagyobb üzlete. Nagyon valószínűnek tűnik, hogy az eBay már ezen a héten döntést hoz abban a kérdésben, hogy melyik ajánlattevők jutnak a következő körbe.

Az eBay egyébként februárban bejelentette, hogy számos befektetővel tárgyal az üzletága eladásáról és az érintetteket a félév végéig tájékoztatni fogja a fejleményekről. Szintén februárban derült ki az is, hogy az online aukciósházért ajánlatot tett a New York-i tőzsde tulajdonosának számító Intercontinental Exchange (ICE) és az üzlet akár 30 milliárd dolláros is lehet.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!